Αμοιβή μηχανικού 50 ευρώ & εκ νέου απαγόρευση δόμησης στα εκτός σχεδίου

Αμοιβή μηχανικού 50 ευρώ & εκ νέου απαγόρευση δόμησης στα εκτός σχεδίου

Civiltech

Δεν υπάρχουν νέα χαράτσια στα ακίνητα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Τσιρώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Ν. Σαμοΐλη στον Parapolitika FM, τόνισε πως τα πιστοποιητικά που απαιτούνται στις αγοροπωλησίες ακινήτων δεν αυξάνονται, διευκρινίζοντας πως η ταυτότητα κτιρίου υφίσταται νομοθετικά από το 2011 και πως η σημερινή κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή της, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πενταετίας. Με γνώμονα τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, οι εκδόσεις θα ξεκινήσουν για την κάθε δικαιοπραξία ακινήτου που θα πραγματοποιείται, ενώ από την έκδοση της ταυτότητας κτιρίου και μετά, οποιαδήποτε αλλαγή θα πραγματοποιείται στο ακίνητο, θα ενσωματώνεται στην ταυτότητα.

Κόστος μηχανικού, 50 ευρώ

Αναφορικά με την επιβάρυνση των ιδιοκτητών από την αμοιβή μηχανικού, ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε πως η αμοιβή μηχανικού για την απλή καταγραφή ενός διαμερίσματος είναι περίπου 50 ευρώ, με την προϋπόθεση πως για το διαμέρισμα εκδόθηκε οικοδομική άδεια την τελευταία εικοσαετία και υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ στο μεσοδιάστημα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση. Διαφορετικά, πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης, για τα παλαιότερα ακίνητα των οποίων η άδεια δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή, η αμοιβή μηχανικού θα είναι λίγο μεγαλύτερη.

Επανέρχεται η απόφαση για την απαγόρευση δόμησης στα εκτός σχεδίου ακίνητα

Σε συνέχεια της απόσυρσης διάταξης σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα προχωρούσε στην απαγόρευση δόμησης στα εκτός σχεδίου ακίνητα, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως η διάταξη αποσύρθηκε, όχι λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν αλλά λόγω του ότι το ΥΠΕΝ δεν ήταν έτοιμο να υλοποιήσει την απαγόρευση, λόγω έλλειψης ορθοφωτοχαρτών, που αφορούν στη γη υψηλής παραγωγικότητας. Πρόθεση της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, είναι να επανέλθει βελτιωμένη η διάταξη, με την οποία θα απαγορευτεί οριστικά η δόμηση στη γη υψηλής παραγωγικότητας, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και τις παρατηρήσεις όσων διαμαρτύρονται για την ενδεχόμενη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας τους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «ανάμεσα στα χωράφια ξεφυτρώνουν σπιταρόνες με πισίνες που σε λίγα χρόνια θα ζητούν από το κράτος υποδομές, δρόμους, αποχετεύσεις, σχολεία κλπ.», ενώ σαν παράδειγμα απαξίωσης της αγροτικής γης ανέφερε τον αμπελώνα της Σαντορίνης, ο οποίος απειλείται από την ανεξέλεγκτη δόμηση ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων.

B2Green
By B2Green.gr 20:01, 13/09/2016
Ηλεκτρονκές Υπηρεσίες ΤΜΕΔΕ
1st International Biogas Conference
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL