Χάνουμε ένα μισθό το χρόνο σε καύσιμα

Χάνουμε ένα μισθό το χρόνο σε καύσιμα

Run My Project by B2Green

Η διαφορά που θα δει στο πορτοφόλι του ένας συνετός οδηγός σε σύγκριση με κάποιον που δε λυπάται το γκάζι εκτιμάται στα 660 ευρώ.

Σχεδόν ένας μισθός δηλαδή που πάει χαμένος, χωρίς ο οδηγός να το αντιλαμβάνεται. Σύμφωνα με έρευνα μεγάλης βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας η επιθετική οδήγηση μπορεί να ανεβάσει το ετήσιο κόστος καυσίμων σε ποσοστό μέχρι και 67%.

Πιο αναλυτικά, αυτός που οδηγεί ήρεμα υπολογίζεται ότι θα πληρώσει σε ένα χρόνο 980 ευρώ για το καύσιμο του αυτοκίνητου του, ενώ αυτός που δε λυπάται το γκάζι 1.640 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά πρόεκυψαν έπειτα από έρευνα που διήρκησε δυο μήνες με τη συμμετοχή 2.000 οδηγών, στα αυτοκίνητα των οποίων είχε τοποθετηθεί λογισμικό τηλεματικής.

Αν θέλετε και εσείς να μειώσετε τα έξοδα των καυσίμων σας ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές. Γενικότερα αποφεύγετε τις χωρίς λόγο απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις. Να ξέρετε ότι η στρωτή οδήγηση είναι το κλειδί για να πετύχετε χαμηλότερη μέση κατανάλωση.

Επίσης, αλλάζετε έγκαιρα σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, φροντίστε να υπάρχει η ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή πίεση στα ελαστικά και μη μεταφέρετε περιττά αντικείμενα που αυξάνουν το βάρος του αυτοκινήτου. Τέλος, περιορίστε τη χρήση του κλιματισμού τους καλοκαιρινούς μήνες και διατηρείτε σταθερή ταχύτητα όταν κινήστε στον αυτοκινητόδρομο.

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:04, 29/01/2017

Climatherm Energy 2018
Run My Project - Θέρμανση
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα

Institute of Zero Energy Buildings