Προωθείται σχέδιο αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ στη βιομηχανία

Προωθείται σχέδιο αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ στη βιομηχανία

Run My Project by B2Green

Το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για τη στήριξη των Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας, σε μία δύσκολη για τον ενεργειακό κλάδο εποχή, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ήταν εποικοδομητική, οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Β.Κ. έθεσαν το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστος του κλάδου. Ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι προωθείται άμεσα σχέδιο αναπροσαρμογής του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕAΡ, που προορίζεται για την ενίσχυση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ), ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη προς τη βιομηχανία, πάντα στο πλαίσιο των Κατευθυντήριων Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα εισηγηθεί στη ΡΑΕ τη διερεύνηση πιθανής αναπροσαρμογής της μεθοδολογίας υπολογισμού των χρεώσεων του δικτύου μεταφοράς και διανομής από τη ΡΑΕ, με στόχο τη μείωση του συνολικού κόστους.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Χορηγός κατηγορίας: Messaritis Ανανεώσιμες

B2Green
By B2Green.gr 16:15, 14/02/2017

B2Green Polls

Kostal
10th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings