Προειδοποίηση ΣΕΒ για τη χρέωση υπέρ ΑΠΕ

Προειδοποίηση ΣΕΒ για τη χρέωση υπέρ ΑΠΕ

Run My Project by B2Green

Σε βίαιη έξοδο των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρισμού από την αγορά αλλά και στην επιβάρυνση των καταναλωτών με απρόβλεπτες συνέπειες για τη βιομηχανία μπορεί να οδηγήσει η χρέωση προμήθειας υπέρ των ΑΠΕ προειδοποιεί ο ΣΕΒ, στο κείμενο που κατέθεσε στη δημόσια διαβούλευση και ζητεί η χρέωση να επαναπροσδιοριστεί επί της αρχής και να τεθεί σε νέα βάση.

Η διαβούλευση για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χρέωσης προμήθειας ολοκληρώθηκε χθες και αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η ΡΑΕ να ανακοινώσει την απόφασή της, η οποία θα έχει και αναδρομική ισχύ, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των φωτοβολταϊκών.

Εξάλλου, ο υπουργός, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας, του ενημέρωσε ότι προωθείται άμεσα το σχέδιο αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ, ώστε να ελαφρυνθεί το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας στο πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών της Ε.Ε. Επίσης προανήγγειλε την αναπροσαρμογή των χρεώσεων δικτύου μεταφοράς και διανομής.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ πάντως, τα όποια οφέλη από την αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ μπορεί να τιναχθούν στον αέρα από τη χρέωση προμήθειας, η οποία έτσι όπως έχει σχεδιαστεί επιβαρύνει άμεσα τους προμηθευτές ηλεκτρισμού και άρα το κόστος ρεύματος.

Μέχρι σήμερα, το κόστος αυτό δεν έχει μετακυλιστεί στους καταναλωτές, αλλά κάποια στιγμή θα περάσει αφού είναι αδύνατον οι προμηθευτές να απορροφήσουν συνολική επιβάρυνση 371,92 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017, χωρίς κάποια στιγμή να την μετακυλίσουν στους πελάτες τους.

Θέλω προσφορά για φωτοβολταϊκά
(net metering, συντήρηση, αυτόνομα κλπ)

Χορηγός κατηγορίας:

B2Green
By B2Green.gr 09:52, 15/02/2017

Kostal
Climatherm Energy 2018
Run My Project - Θέρμανση
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα

Institute of Zero Energy Buildings