Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στους δήμους Δέλτα & Χαλκηδόνας από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στους δήμους Δέλτα & Χαλκηδόνας από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δημοτικό διαμέρισμα Χαλάστρας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών έως τις αρχές του 2018, ανακοίνωσαν χθες κατα τη συνάντησή τους ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπακούρας και ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μπακούρα για την «ιδιαίτερη στιγμή» αναφορικά με την είδηση που φέρνει σήμερα το φυσικό αέριο, σχετικά με την επέκταση του δικτύου στη Χαλάστρα. «Είναι μια υπόσχεση που μας είχε δώσει πριν από ένα χρόνο και σήμερα την κάνει πράξη», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην επιθυμία των δημοτών για χρήση φυσικού αερίου στις Δημοτικές Κοινότητες Ανατολικού και Αξιού.
Ο κ. Μπακούρας, τόνισε ότι: «Η Χαλάστρα έχει μπει ήδη στον προγραμματισμό επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου και έως τέλος του έτους 2017 θα υπάρχει φυσικό αέριο διαθέσιμο στους καταναλωτές. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί έως και το 2021 με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, εφόσον θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Μιχάλη Στεργιόπουλο, μετέβησαν στον Δήμο Χαλκηδόνας, όπου σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωάννη Τσουκνιδά ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα Δημοτικά διαμερίσματα Κουφαλίων και Μεσημβρίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών τον επόμενο χειμώνα.

Με μια ιστορική αναδρομή αναφορικά με την συνεργασία για την ανάπτυξη του Δήμου, ξεκίνησε η συνάντηση σχετικά με την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. «Ιδιαίτερα ευτυχής» δήλωσε ο κ. Τσουκνιδάς, που μετά από δώδεκα περίπου χρόνια θα υλοποιηθεί το σχέδιο τροφοδότησης περιοχών του Δήμου Χαλκηδόνας.

«Με την χρήση του συμπιεσμένου αερίου, θα είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στον νομό Θεσσαλονίκης, που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο» ανέφερε ο κ. Μπακούρας. Το αρχικό δίκτυο θα γίνει εντός της περιοχής των Κουφαλίων, προκειμένου να επωφεληθούν οι δημότες τον επόμενο χειμώνα από την χρήση ενός οικονομικού και περιβαλλοντολογικού καυσίμου, συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε πως στη Ν. Μεσημβρία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου μέχρι τέλος του 2017 και αρχές του 2018. «Το πρόγραμμα ανάπτυξης θα συνεχιστεί για μια πενταετία κατασκευάζοντας περίπου 17 χιλιόμετρα δικτύου φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 10:47, 15/02/2017

11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund