Η Messartis Ανανεώσιμες επίσημος διανομέας των συσκευών της PIDBULL για την αντιμετώπιση του φαινομένου PID στα φωτοβολταϊκά

Η Messartis Ανανεώσιμες επίσημος διανομέας των συσκευών της PIDBULL για την αντιμετώπιση του φαινομένου PID  στα φωτοβολταϊκά

Η Messaritis Ανανεώσιμες με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι αποτελεί πλέον επίσημο διανομέα των συσκευών της Βέλγικης εταιρίας PIDBULL για την αντιμετώπιση του φαινομένου PID σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Έχει εκτιμηθεί από πολλές μελέτες, ότι τουλάχιστον το 70% των διάφορων φωτοβολταϊκών πλαισίων χωρίς σχετική πιστοποίηση «PID-Free», θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους μείωση της ισχύος τους, λόγω του φαινομένου αυτού. Αξίζει να αναφερθεί ότι το φαινόμενο PID έχει παρατηρηθεί σε πλαίσια ανεξαρτήτου ποιότητας και χώρας προέλευσης. Επιπλέον, επιβαρυντικοί παράγοντες για την εξέλιξη του φαινομένου όπως η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία συνυπάρχουν σε πολλά παράκτια πάρκα ανά την Ελλάδα όπως πχ. στην Κρήτη όπου ήδη έχουν εντοπιστεί φωτοβολταϊκοί σταθμοί με PID.

Εφόσον γίνει έγκαιρα η διάγνωση του προβλήματος, είναι δυνατή η πλήρης αντιστροφή του φαινομένου και η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Η εταιρία Messaritis Ανανεώσιμες, έχοντας ήδη εμπειρία στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων, επέλεξε τη συνεργασία με την κορυφαία εταιρία Pidbull ώστε να προσφέρει τόσο στους επαγγελματίες του χώρου όσο και στους ιδιοκτήτες μία δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, κος. Ιωάννης Μεσσαρίτης, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την Pidbull ήταν φυσικό επακόλουθο της προσπάθειάς μας να προσφέρουμε ολιστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς την κατεύθυνση της μεγιστοποίησης της παραγωγής κάθε μεγέθους εγκατάστασης. Αναμένουμε το φαινόμενο του PID να επηρεάσει πολλές από τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία των panels που εγκαταστάθηκαν στα Ελληνικά έργα δεν έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ως «PID-Free». Επιπλέον, είναι γνωστό ότι πολλές εταιρίες παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης να πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του το πρόβλημα. Εκεί ακριβώς θέλουμε να προσφέρουμε μία λύση. Με την τεχνολογία της Pidbull και την υποστήριξη της εταιρίας μας, είτε κατά τη διάγνωση είτε κατά τη εγκατάσταση, θέλουμε ο συντηρητής και ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης να ξέρουν ότι υπάρχει απάντηση στο πρόβλημα και δεν θα δουν ένα φωτοβολταϊκό σταθμό πχ. των 100kWp να παράγει ενέργεια σαν 30kWp, χωρίς να ξέρουν τα αίτια ή τι πρέπει να κάνουν!»

Το σύστημα της Pidbull  περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών συσκευών στο φωτοβολταϊκό σταθμό, που σκοπό έχουν να αναστρέψουν σταδιακά το φαινόμενο.  Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός της Pidbull διακρίνεται για την ευκολία που παρέχει κατά την εγκατάσταση, καθώς επίσης και για τα υψηλά επίπεδα προστασίας που προσφέρει τόσο για τον εξοπλισμό, όσο και για το προσωπικό.

Η εταιρία Messaritis Ανανεώσιμες αποτελεί μέρος του ομίλου εταιριών ΜESSARITIS, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας από το 1955. Είναι ένας από τους βασικότερους και παλαιότερους προμηθευτές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Μέσης και Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και άλλων πελατών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει πιστοποιηθεί με ISO9001:2008 για τη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σταθμών, καθώς και για τη διεξαγωγή δοκιμών σύμφωνα με το πρότυπο EN62446:2009.

Θέλω προσφορά για φωτοβολταϊκά
(net metering, συντήρηση, αυτόνομα κλπ)

Χορηγός κατηγορίας:

B2Green
By B2Green.gr 16:29, 15/02/2017
Kostal Solar

11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund