Πιστοποιητικά ισοτιμίας διπλώματος με Master εκδίδει το ΕΜΠ

B2Green avatar
10:34, 17/02/2017
Business > Μηχανικοί > Νέα

Πιστοποιητικά ισοτιμίας διπλώματος με Master εκδίδει το ΕΜΠ

Πιστοποιητικά ισοτιμίας διπλώματος με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων εκδίδει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για τους αποφοίτους του, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στο σάιτ του Πολυτεχνείου (www.ntua.gr) ήδη υπάρχουν σχετικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, καθώς και οι αιτήσεις που μπορούν να συμπληρώσουν για να αποκτήσουν το σχετικό Πιστοποιητικό. Χθες, πάντως, δημιουργήθηκε σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα διότι ενώ τα Πιστοποιητικά ισοτιμίας διπλώματος με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων εκδίδονται από το ίδρυμα από το 2009, το ΕΜΠ ανέβασε ξανά στο ανανεωμένη του ηλεκτρονική σελίδα τη σχετική ανακοίνωση με αποτέλεσμα να προκληθούν ερωτήματα, αλλά και η αντίδραση από πηγές του υπουργείου Παιδείας που δήλωναν ότι τα Πιστοποιητικά αυτά δεν έχουν καμία ισχύ.

Η απόφαση

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Γκόλιας δήλωσε ότι δεν πρόκειται για νέα απόφαση, αλλά για παλαιότερη που είχε λάβει το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος το 2009 και προβλέπει τη χορήγηση βεβαίωσης στους αποφοίτους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ότι τα διπλώματά τους είναι επιπέδου Master.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της αναγνώρισης των πενταετών σπουδών, όπως είναι αυτές των Πολυτεχνείων και των Γεωπονικών Σχολών, ως Μάστερ εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια καθώς, ενώ οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας το αντιμετωπίζουν θετικά, δεν έχουν προχωρήσει στη νομοθέτησή του.

imerisia.gr

B2Green
By B2Green.gr 10:34, 17/02/2017

11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund