Την έκδοση εταιρικού ομολόγου εξετάζει η Sunlight

Την έκδοση εταιρικού ομολόγου εξετάζει η Sunlight

Run My Project by B2Green

Την έκδοση εταιρικού ομολόγου εξετάζει η εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπαταριών Sunlight του ομίλου Olympia, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού.

Αυτό έκανε γνωστό στη διάρκεια της παρουσίασης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βασίλης Μπίλης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που προ ημερών είχε μεταδώσει το Euro2day.gr, χωρίς όμως να αποκαλύψει τον χρόνο έκδοσης αλλά και τους λόγους αξιοποίησης της χρηματοδότησης που θα διεκδικήσει η ελληνική βιομηχανία. Ο κ. Μπίλης υπαινίχθηκε πως θα αξιοποιήσει τη σχετική αγορά του χρηματιστηρίου.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ήταν ανοδικά, με τον κύκλο εργασιών της Sunlight να διαμορφώνονται στα 168,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 23%. Κατά 41% ανέβηκαν τα EBITDA και για την ακρίβεια έκλεισαν στα 17,2 εκατ ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας υποχώρησε οριακά στα 55 εκατ. ευρώ από 58 εκατ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο μέγεθος επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου και ιδίως στο αν η έκδοση του ομολόγου αποσκοπεί στην αναχρηματοδότηση δανεισμού. Ο κ. Μπίλης απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας πως τα δάνεια εξυπηρετούνται και οι άμεσες λήξεις είναι στο 2018 και 2019.

Ως προς τα επενδυτικά σχέδια της βιομηχανίας, ο διευθύνων σύμβουλος δεν αποκάλυψε κάποιο μεγάλο project πέραν της ενδοομιλικής βελτίωσης της λειτουργίας των εργοστασίων.

Να σημειωθεί ότι στο 98% του τζίρου ανέρχονται οι εξαγωγές της Sunlight.

Χρήστος Κολώνας
x.kolonas@euro2day.gr

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 14:37, 20/03/2017

B2Green Polls

10th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings