Νομικά μέτρα κατά της ΕΕ παίρνει η Ινδονησία για βιοντίζελ

Νομικά μέτρα κατά της ΕΕ παίρνει η Ινδονησία για βιοντίζελ

Η Ινδονησία ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου την πρόθεσή της να προσφύγει στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου ( WTO) ενάντια στην ΕΕ για τα μέτρα αντιντάμπνγκ της τελευταίας στις εισαγωγές ινδονησιακού βιοντίζελ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ινδονησία θεωρεί ασύμβατους με τη Συμφωνία Αντιντάμπινγκ του WTO τους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ στις εισαγωγές βιοντίζελ από την χώρα, ενώ επιπλέον αμφισβητεί τους υπολογισμούς στους οποίους βασίστηκαν. Εκπρόσωπος της Ινδονησίας στον Οργανισμό δήλωσε ότι η προσφυγή θα κατατεθεί στην πρώτη συνάντηση στην έδρα του WTO στη Γενεύη στις 29-30 Μαρτίου.

Το Νοέμβριο του 2013 η ΕΕ αύξησε τους δασμούς για εισαγωγή βιοντίζελ από την Ινδονησία από 8,8% σε 20,5% και στα 22 με 25.7% στις εισαγωγές από την Αργεντινή, με 5ετή διάρκεια.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ, απαντώντας στις καταγγελίες της Ινδονησίας, τονίζει ότι η επιβολή επιδότησης στην πρώτη ύλη των βιοκαυσίμων σε Ινδονησία και Αργεντινή αποτελεί πλεονέκτημα για τους παραγωγούς που, στη συνέχεια, τους επέτρεπε να ασκήσουν ντάμπινγκ στο προϊόν θέτοντας αθέμιτα χαμηλά τιμές.

Από την πλευρά τους, Ινδονησία και Αργεντινή, που αποτελούν μεγάλοι εξαγωγείς βιοντίζελ, εγκαλούν την ΕΕ για επιβολή μέτρων προστατευτισμού.

Εξάλλου, η Ινδονησία ισχυρίζεται ότι οι δασμοί της ΕΕ έχουν προκαλέσει πτώση στις πωλήσεις βιοντίζελ από 625 εκατ. δολ. το 2013 σε μόλις 9 εκατ. ευρώ όπως εκτιμάται για το 2017.

energia.gr

Νέες τιμές θέρμανσης καθημερινά στο thermansi.b2green.gr

B2Green
By B2Green.gr 19:47, 20/03/2017
2nd City Connect - Forum & Exhibition
Energy Commodities Conference 2017
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings