Νέο ρεκόρ αποδοτικότητας για μεγάλα φωτοβολταϊκά κύτταρα

Νέο ρεκόρ αποδοτικότητας για μεγάλα φωτοβολταϊκά κύτταρα

Run My Project by B2Green

Ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν να κατασκευάσουν μεγάλα φωτοβολταϊκά κύτταρα με απόδοση μετατροπής πάνω από 26%, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ και ανοίγοντας τον δρόμο προς τη θεωρητική μέγιστη τιμή του 29,1%.

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φωτομετατροπής των ηλιακών κυττάρων πυριτίου είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι κύριες ιδιότητες, όπως η διάρκεια ζωής, η αντίσταση και οι οπτικές ιδιότητες των φωτοβολταϊκών πρέπει να βελτιωθούν ταυτόχρονα ώστε να μειωθούν οι διάφορες απώλειες.

Η ομάδα από τα Ερευνητικά Εργαστήρια Φωτοβολταϊκών Κανέκα στην Οσάκα της Ιαπωνίας χρησιμοποίησε βιομηχανικώς συμβατές διαδικασίες για την κατασκευή ηλιακών κυττάρων πυριτίου μεγάλης επιφάνειας, συνδυάζοντας συμπλεγμένες πίσω επαφές και μία σύνδεση άμορφου και κρυσταλλικού πυριτίου.

Η αποτελεσματικότητα της φωτομετατροπής ήταν πάνω από 26% με επιφάνεια 180,4 τετραγωνικών εκατοστών, αντιπροσωπεύοντας μία βελτίωση 2,7% σε σχέση με την προηγούμενη απόδοση ρεκόρ.

Επιπλέον, η ανάλυση απωλειών από την ερευνητική ομάδα προσδιορίζει ένα μονοπάτι για μελλοντικές προσπάθειες, ώστε να προσεγγιστεί το θεωρητικό ανώτατο όριο απόδοσης μετατροπής των ηλιακών κυττάρων πυριτίου, που είναι 29,1%.

Τα εργαστήρια Κανέκα συνεργάζονται με την ιαπωνική κυβέρνηση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλιακών κυττάρων, ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους και βελτίωση της απόδοσης και αξιοπιστίας. Ο στόχος της ιαπωνικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα 14 γιεν (0,115 ευρώ) ανά κιλοβατώρα το 2020 και μόλις 7 γιεν (0,0575 ευρώ) ανά κιλοβατώρα το 2030.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Χορηγός κατηγορίας: Messaritis Ανανεώσιμες

B2Green
By B2Green.gr 15:36, 27/03/2017

B2Green Polls

Kostal
10th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings