Το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ σε 35 πόλεις

Το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ σε 35 πόλεις

«Η διατήρηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου υπό δημόσιο έλεγχο είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας στην ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ, μιλώντας σήμερα στο 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής με θέμα «Αλλαγή "τάσης" στην ενέργεια» (με την υποστήριξη του B2Green.gr ως χορηγού επικοινωνίας).

«Με τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση ώστε τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μπορεί η ΔΕΔΑ να ασκεί κοινωνική πολιτική έχοντας στο επίκεντρο του σχεδιασμού της τον πολίτη», σημείωσε η κα Μωσσέ. Στο πλαίσιο αυτό, το φιλόδοξο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ προβλέπει τη δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 35 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις πόλεις βρίσκονται στις βόρειες και πιο ψυχρές περιοχές της χώρας και έχουν αυξημένες ανάγκες για φθηνότερη και πιο ποιοτική θέρμανση.

Όπως εξήγησε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ, η α΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ ξεκινάει με τη δημοπράτηση, τον επόμενο μήνα, των μεγάλων έργων στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε 18 πόλεις. Το πρόγραμμα, που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 172 εκατ. ευρώ, αφορά επέκταση δικτύων και συνδέσεις με οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Για τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ, τα έργα επέκτασης των δικτύων στις τρεις πρώτες περιφέρειες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, ενώ οι συνδέσεις του προγράμματος θα γίνονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2023.

Παράλληλα, προχωράει η β΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ με την ωρίμανση αντίστοιχων έργων στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου. «Φιλοδοξούμε τα έργα στη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία να δημοπρατηθούν εντός του 2019. Στόχος μας είναι να κατασκευαστούν οι βασικές υποδομές στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, που λήγει το 2023, ώστε στη συνέχεια να επεκτείνουμε το πρόγραμμα με ίδια μέσα», σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κα Μωσσέ τόνισε πως η υλοποίηση των έργων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης των συνεργειών με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς. «Είναι θετικό ότι είμαστε μια καινούρια εταιρεία, η οποία μπορεί να χτιστεί σε μια υγιή, σύγχρονη βάση. Το 2019 θα είναι η χρονιά "επέλασης" κατασκευών της ΔΕΔΑ στην ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε.

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 08:41, 20/03/2019
Ariston
Calda Energy - Aermec
NanoDomi Διαγωνισμός
12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL