Επεκτείνει η EDL Hellas το δίκτυο αερίου

Επεκτείνει η EDL Hellas το δίκτυο αερίου

Η τελετή έναρξης των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Αύγουστου, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Δεσκάτης, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Δεσκάτη είναι ο πρώτος Δήμος στη Δυτ. Μακεδονία που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο σε ένα περίπου εξάμηνο και η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα κατασκευάσει ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιώτη.

Στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου το βράδυ της Πέμπτης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι «το έργο αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας και μας υπενθυμίζει πως η γεωγραφική απόσταση δεν μπορεί να αποτελεί αιτία ενεργειακής απομόνωσης». «Πόσο μάλλον» υπογράμμισε «όταν ο ενεργειακός τομέας είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας για την επόμενη δεκαετία και για τον λόγο αυτό, η ελληνική ενεργειακή αγορά βρίσκεται σήμερα σε πορεία ραγδαίων και ριζικών εξελίξεων που θα συμβάλλουν σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα».

Ο δήμαρχος Δεσκάτης, κ.Δημήτρης Καραστέργιος χαρακτήρισε εμβληματικό το έργο και αναφέρθηκε στα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους κατοίκους μιας ορεινής περιοχής με μακρύ και βαρύ χειμώνα. «Οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου» προσέθεσε «ξεκινούν άμεσα και περισσότεροι από 1300 καταναλωτές -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- στην ορεινή Δεσκάτη, θα έχουν την δυνατότητα ν' απολαύσουν τα αγαθά του φυσικού αερίου».

Εκ μέρους της EDIL HELLAS, η όποια αναλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου και του σταθμού αποσυμπίεσης, χρηματοδοτώντας το έργο, μίλησε ο εμπορικός διευθυντής κ. Γίωργος Λούκος, ο οποίος αναφέρθηκε στους παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να φτάσει το φυσικό αέριο σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπως η Δεσκάτη, επισημαίνοντας την αξία των νέων τεχνολογιών που EDIL εισήγαγε για πρώτη φόρα στην Ελλάδα».

«Ως EDIL» είπε ο κ.Λούκος «είμαστε οι πρώτοι που υλοποιήσαμε στην Ελλάδα την έννοια του «εικονικού αγωγού» που επιτρέπει να τροφοδοτούνται με αέριο τα λεγόμενα «απομακρυσμένα δίκτυα», πρακτική που έχει βρει έδαφος τόσο στο εξωτερικό όσο πλέον και στην Ελλάδα.

Ομιλητές στην ίδια εκδήλωση ήταν εκ μέρους της EFA ENERGY παρόχου αποκλειστικά φυσικού αερίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Μούντελος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρεβενών κ.Γιάννης Γιάτσιος και ο βουλευτής Γρεβενών Ν.Δ. κ.Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό εξήρε τις προσπάθειες για την σύνδεση της Δεσκάτης με το φυσικό αέριο.

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 10:14, 28/08/2019

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL