Αλλαγές στο αναπτυξιακό Σ/Ν: Αδειοδοτήσεις, Ψηφιακός Χάρτης, e-άδειες, Περιβαλλοντικές Μελέτες κλπ

B2Green avatar
13:32, 18/10/2019
Business > Μηχανικοί > Νέα

Αλλαγές στο αναπτυξιακό Σ/Ν: Αδειοδοτήσεις, Ψηφιακός Χάρτης, e-άδειες, Περιβαλλοντικές Μελέτες κλπ

Civiltech

Πακέτα αλλαγών και προσθηκών στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» ετοιμάζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τις συζητήσεις στις επιτροπές της Βουλής καθώς και τις τοποθετήσεις των φορέων και πριν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο «πακέτο» ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει θέματα που είχε θέσει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατά την τοποθέτηση των φορέων στη Βουλή.

Συγκεκριμένα αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση για το θέμα των αγροτικών δρόμων που λόγω απόφασης του ΣτΕ έχει «παγώσει» τις ανανεώσεις περιβαλλοντικών μελετών πολλών ξενοδοχειακών επενδύσεων. Ακόμη θετικός εμφανίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης και στην αλλαγή της διαδικασίας για την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο ΣΕΤΕ ζητά να μην απαιτείται έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά να αρκεί απλή γνωστοποίηση.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι θα αναζητήσει ευρεία συναίνεση για να προωθηθεί και η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός για τη δημιουργία ενός Κεντρικού Συστήματος Αδειοδότησης Λειτουργίας, το οποίο θα συνδέεται με τα ψηφιακά συστήματα που θεσμοθετούνται με το προς συζήτηση νομοσχέδιο (Ψηφιακός Χάρτης) αλλά και αυτά που ήδη λειτουργούν (e-άδειες).

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο έχει εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει είχε κολλήσει. Ο κ. Στασινός δήλωσε πως το ΤΕΕ μπορεί να δημιουργήσει τεχνικά το σύστημα, χωρίς κόστος για το δημόσιο μέσα σε οχτώ μήνες.

«Χρόνια πάλευε η προηγούμενη κυβέρνηση να εκτελέσει έναν διαγωνισμό, ακόμα λιμνάζει ο διαγωνισμός και θέλει άλλα τρία χρόνια. Εμείς σε οκτώ μήνες μπορούμε να το έχουμε έτοιμο και είναι προς όφελος όλων των πολιτών. Άρα σας προτείνουμε να το εντάξετε, γιατί οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι ολοκληρωμένες. Όταν είναι μισές, δεν αποδίδουν ούτε προς τους πολίτες ούτε προς τους επενδυτές», τόνισε ο κ. Στασινός με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντάει πως θα το συζητήσει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πως αν υπάρξει συναίνεση θα το προσθέσει στο νομοσχέδιο.

Κώστας Κετσιετζής

insider.gr

B2Green
By B2Green.gr 13:32, 18/10/2019
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL