Δεν πληρώνει ΔΕΗ το 60% των επιχειρηματιών στη Ρόδο

Δεν πληρώνει ΔΕΗ το 60% των επιχειρηματιών στη Ρόδο

Thermogas

Περισσότερες δόσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ, και μικρότερη προκαταβολή αναμένεται εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη που ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΔΕΗ που θα προβλέπει διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε περισσότερες δόσεις καθώς και μικρότερη προκαταβολή από το 20% που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, που παραβρέθηκε στην ενημέρωση, η ΔΕΗ θα προσπαθήσει και ήδη ξεκίνησε διαδικασίες για ηλεκτρονική διαβίβαση λογαριασμών που θα συντελέσει στην ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και στην εξοικονόμηση πόρων για ΔΕΗ. Ωστόσο, το πρώτο διάστημα – όπως είπε ο Υπουργός- θα υπάρξει κάποια συμπληρωματικότητα γιατί ίσως δεν μπορούν όλα τα νοικοκυριά να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παναγιωτάκη ότι το 60% των επαγγελματιών της Ρόδου δεν πληρώνουν και μάλιστα ότι υπάρχουν ξενοδόχοι που οφείλουν ακόμη και 450.000 ευρώ. «Δε νομίζω ότι έχουν να πληρώσουν οι επαγγελματίες της Ορεστιάδας, της Φλώρινας και του Καρπενησίου που οι είναι οι καλοπληρωτές και δεν έχουν στη Ρόδο» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στο νησί είναι πολλοί να κάνουν διακανονισμό τον Απρίλιο, να σταματούν μέσα στο καλοκαίρι να πληρώνουν και τον επόμενο Απρίλιο να ξανακάνουν διακανονισμό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι «το 23% ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα (σ.σ που θέλουν οι δανειστές) δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το δεχθεί».

skai.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:52, 04/06/2015
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL