Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


''Συνεχής καταπάτηση αναδασωτέας περιοχής στο Δήμο Κορυδαλλού''

B2Green avatar
12:13, 19/10/2015
Business > B2Green-ιες > Απόψεις

''Συνεχής καταπάτηση αναδασωτέας περιοχής στο Δήμο Κορυδαλλού''

Thermogas

Διαβάστε σχετικά:


Παραθέτουμε επιστολή που λάβαμε προς δημοσίευση από τον κ. Παύλο Κουτελάκη (Μέλος επιτροπής κατοίκων Σχιστού Κορυδαλλού), ο οποίος τοποθετείται σε ζητήματα που αφορούν σε αναδασωτέα περιοχή του Δήμου Κορυδαλλού:

"Διαμένω στην περιοχή του Κορυδαλλού δίπλα στο Όρος Αιγάλεω για δεκαετίες. Από παλιά υπήρχαν κάποια αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή αυτή η οποία θέλω να τονίσω ότι έχει κριθεί ,και τελεσιδικήσει η απόφαση αυτή, ως αναδασωτέα.

Από το 2010 ξεκίνησε κυρίως λόγω ανοχής όλων των αρμόδιων φορέων να εντείνεται το πρόβλημα και να υπάρχει ραγδαία αύξηση νέων αυθαιρέτων που χτίζονται μέχρι σήμερα ακόμη, στα οποία μάλιστα υπάρχει και καταπάτηση οικοπέδων καθώς δεν έχουν ούτε καν τίτλους ιδιοκτησίας!!!!! Ήδη εμείς οι νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής από το 2012 πήγαμε συντονισμένα στο Δήμαρχο κύριο Σταύρο Κασιμάτη (οποίος είναι από το 2007 μέχρι και σήμερα) και του επιστήσαμε την προσοχή για το θέμα και ζητήσαμε να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε ΔΕΗ, δασαρχείο και κυρίως αποκεντρωμένη διοίκηση για να αντιμετωπίσουμε το θέμα πριν πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Συνεχίσαμε τους αγώνες μας διακόπτοντας δημοτικά συμβούλια, παραθέτοντας τις τελεσίδικες αποφάσεις χρόνων του δασαρχείου και της υγειονομικής υπηρεσίας, καλώντας συνεχώς την αστυνομία να σταματήσει τις εργασίες των χωρίς άδεια κτισμάτων και απλά ζητήσαμε να μπει μπροστά σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος των δημοτών και να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι νομοί.

Όσον αναφορά το δασαρχείο οι εκπρόσωποι του από Αιγάλεω και Πειραιά(δυστυχώς έχουν και τα δύο δασαρχεία εκτάσεις στην περιοχή) όταν παραθέταμε τις δικαστικές αποφάσεις, μας απαντούσαν ότι φταίει η αποκεντρωμένη διοίκηση και ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι εργασίες κατεδάφισης, ενώ συνεχώς διαβάζουμε ότι τα χρήματα αυτά σε άλλες περιοχές υπάρχουν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τη στιγμή αυτή στο αναδασωτέο Όρος Αιγάλεω να υπάρχουν πολλές δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα, να υπάρχει ταβέρνα(!!!) η οποία λειτούργει κανονικά, να υπάρχει στάνη με αρνιά και πρόβατα (!!!) που εκτρέφονται παράνομα και χωρίς ίχνος υγειονομικής προστασίας, στην οποία μάλιστα υπάρχει αυτοψία και έκθεση από την υγειονομική υπηρεσία που αναγράφει την παράνομη λειτουργία της και τους κινδύνους που εγκυμονεί, όπως επίσης και άλογα, και τέλος να ρέουν συνεχώς λύματα στους δρόμους (καθώς δεν υπάρχει αποχέτευση εκεί ούτε βόθροι στα περισσότερα σπίτια) που κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης εννοείτε ότι ρεύμα τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν και κλέβουν από τους πυλώνες της ΔΕΗ ενώ παροχή νερού τους δίνει ο Δήμος φυσικά για να τους συντηρεί εκεί για την οποία δεν πληρώνουν ποτέ ούτε φυσικά πληρώνουν και δημοτικά τέλη. Για να μην σχολιάσω και για τα συνεχόμενα κρούσματα μεγάλης εγκληματικότητας εκεί και ξεφύγω από το θέμα μας.

Σε όλα αυτά τα ζητήματα η δημοτική αρχή όχι πλέον αδιαφορεί αλλά επιτίθεται στους δημότες που προσπαθούν να ανοίξουν το θέμα χαρακτηρίζοντας μας ως ρατσιστές και ότι κάνουμε αντιπολίτευση επειδή ζητάμε το δίκαιο, να απεγκλωβιστεί το Όρος Αιγάλεω από τους παράνομους καταπατητές, και να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής. Μάλιστα ο για πολλά χρόνια αντιδήμαρχος κύριος Γρήγορης Γουρδομιχάλης που αποτελεί και πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος συνεχώς διατυμπανίζει προκλητικά σε διάφορα μέσα για το μεγάλο έργο που κάνει για το περιβάλλον της περιοχής(!?!?) Το πρόβλημα αυτό, λόγω της ανοχής όλων των δημοσίων φορέων έχει οδηγήσει πλέον ακόμη και σήμερα να χτίζονται σιγά σιγά καθημερινά νέα σπίτια εφόσον δεν τους ενοχλεί κανείς.

Εφόσον ξέρουμε πλέον καλά ότι ο δήμος δεν είναι σύμμαχος μας αλλά εχθρός μας κάνουμε έκκληση παντού μήπως εισακουστούν οι φωνές μας και σταματήσει η ασύδοτη αυθαίρετη καταπάτηση της περιοχής και κατεδαφιστούν όλα τα υπάρχοντα αυθαίρετα κτίσματα προκειμένου να αναπνεύσει και πάλι η περιοχή. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση ούτε είμαστε ρατσιστές, να εφαρμοστούν οι νόμοι απαιτούμε. Για όλα όσα φωνάζουμε αρκεί κανείς να κάνει μια βόλτα στην περιοχή για να τα διαπιστώσει. Καλούμε την αποκεντρωμένη διοίκηση να δει το θέμα άμεσα, να βγάλει από τα συρτάρια τις αποφάσεις του δασαρχείου και να τις εφαρμόσει επιτέλους εφόσον έχουν τελεσιδικήσει εδώ και χρόνια.

Παύλος Κουτελάκης
Μέλος επιτροπής κατοίκων Σχιστού Κορυδαλλού"

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:13, 19/10/2015