Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Εκπαιδευτική ημερίδα: «Η γεωθερμία και οι εφαρμογές της»

Εκπαιδευτική ημερίδα: «Η γεωθερμία και οι εφαρμογές της»

Civiltech

Η «Γεωθερμία και οι εφαρμογές της» θα είναι το αντικείμενο της εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργανώνει για τα μέλη του, στο Ν. Εράσμιο Ξάνθης, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Ο κλάδος της αξιοποίησης της Γεωθερμίας είναι ένας ανερχόμενος κλάδος στη Β. Ελλάδα όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα Γεωθερμικά πεδία της χώρας μας. Οι εφαρμογές της είναι πολλά υποσχόμενες και αφορούν όλους τους τομείς της εθνικής μας οικονομίας, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή.

Συγκεκριμένα όμως, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Energeia, στο Ν. Εράσμιο Ξάνθης κατασκευάστηκε ένα πρωτοποριακό πιλοτικό υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν και άλλες πρότυπες χρήσεις της Γεωθερμίας στον πρωτογενή τομέα (υδροπονικό θερμοκήπιο, πρωίμιση σπαραγγοκαλλιεργειών, ξηραντήριο αγροτικών προϊόντων, κ.α.).

Για αυτούς τους λόγους το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου με το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα:

  • 09:00 Αναχώρηση από την Καβάλα με λεωφορείο από τις σημαίες (κάτω από το Δημαρχείο) για το Ν. Εράσμιο Ξάνθης.
  • 10:30 Μετάβαση στο Ν. Εράσμιο Ξάνθης και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του υβριδικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (διπλά στη Ζηλωτή Ξάνθης), από τον συνάδελφο κ. Χαράλαμπο Χρυσοχοϊδη, Γεωπόνο υπάλληλο της Δ/νσης Υδάτων Α.Μ.Θ. και υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Energeia.
  • 11:15 Μετάβαση και ξενάγηση στα Θερμοκήπια Θράκης που χρησιμοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια για τη θέρμανση των υδροπονικών καλλιεργειών των προϊόντων που παράγουν.
  • 12:00 Μετάβαση και ξενάγηση σε ξηραντήριο αγροτικών προϊόντων της περιοχής που λειτουργεί με γεωθερμική ενέργεια.
  • 12:45 Μετάβαση στο Ν. Εράσμιο Ξάνθης για καφέ ή φαγητό όπου θα μας δοθεί και η ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα όσα είδαμε και ξεναγηθήκαμε.
  • 15:00 – 15:30 Επιστροφή στην πόλη της Καβάλας

Σημειώνεται ωστόσοσ ότι το παραπάνω πρόγραμμα και οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να υποστούν τροποποιήσεις.

Παράλληλα το Παράρτημα στη σχετική του ανακοίνωση, παραθέτει χρήσιμες επισημάνσεις για την επιτυχία της εκδρομής, οι οποίες είναι:

  1. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων που λόγω συνθηκών μπορεί να συμμετάσχει στην εκδρομή είναι συνολικά τα 50 άτομα (εκτός αν λόγω συμμετοχών μπει 2ο λεωφορείο, τότε 100 άτομα). Για αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα προηγούνται οι Γεωτεχνικοί.
  2. Θα μπορεί στην εκδρομή να συμμετέχει και ο/η σύντροφός σας ή ένας φίλος σας (γεωτεχνικός ή μη). Λόγω όμως του υπερβολικά φορτωμένου προγράμματος θα σας παρακαλούσαμε να μην πάρετε μαζί σας μικρά παιδιά διότι θα ταλαιπωρηθούν και αυτά κι εσείς μαζί τους. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν μαζί τους νερά, αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό, αν και θα υπάρξει χρόνος να πάμε για φαγητό (όσοι το επιθυμούν) στο Ν. Εράσμιο Ξάνθης.
  3. Για την εξασφάλιση της θέσης συμμετοχής σας στην εκδρομή θα πρέπει να μας καταθέσετε το ποσό των 5 Ευρώ κατά άτομο στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 6061-010084-173 (ΙΒΑΝ: GR24 0171 0610 0060 6101 0084 173) καταθέτοντάς μας ονομαστικά και κατά άτομο τη συμμετοχή σας και ενημερώνοντάς μας τηλεφωνικά, με e-mail ή fax. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε και από το παράρτημα. Η προθεσμία που έχετε για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είναι μέχρι την 10-12-2015. Εάν και εφόσον δεν συμπληρωθούν οι 50 θέσεις μέχρι τότε, τότε και μόνο τότε όσοι μη Γεωτεχνικοί μας δηλώσουν συμμετοχή (και δεν συνοδεύουν Γεωτεχνικούς) θα κληθούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους και να πάρουν μέρος σε αυτήν την εκδρομή.
  4. Ενδεχομένως και αναλόγως των συμμετοχών που θα υπάρξουν από τις Σέρρες ή τη Δράμα θα μπορούσε το λεωφορείο να ξεκινήσει νωρίτερα από εκεί ή να μπει και 2ο λεωφορείο. Όμως επειδή ακόμα δεν το γνωρίζουμε για αυτό περιοριζόμαστε στο ένα λεωφορείο από Καβάλα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις απευθυνθείτε στο παράρτημα στο τηλέφωνο: 2510222942.

agronews.gr

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

B2Green
By B2Green.gr 18:03, 24/11/2015