''Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον'': Μεγάλη έρευνα για το παρελθόν, το παρόν & το μέλλον του προγράμματος

''Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον'': Μεγάλη έρευνα για το παρελθόν, το παρόν & το μέλλον του προγράμματος

Civiltech

Με την ανακοίνωση της μερικής επανεκκίνησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» για τις εκκρεμείς αιτήσεις, οδεύουμε επίσημα προς τη λήξη του και την έναρξη του επόμενου, ανανεωμένου προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II» (ή όπως αλλιώς ονομαστεί).

Αναμφισβήτητα, το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται είχε πάρα πολλά θετικά. Σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα, έδωσε τη οικονομική δυνατότητα σε πολλούς ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους, κερδίζοντας διπλά: τόσο από την οικονομική ενίσχυση όσο και από τα οφέλη που προέκυψαν από την επιτευχθείσα εξοικονόμηση.

Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αποτέλεσε μια σημαντική επιχειρηματική ώθηση – ευκαιρία για χιλιάδες επαγγελματίες , διαφόρων ιδιοτήτων και ειδικοτήτων, όπως σύμβουλοι έργου, προμηθευτές, εγκαταστάτες, ενεργειακοί επιθεωρητές, τραπεζικοί σύμβουλοι κλπ. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 45.000 εκταμιεύσεις, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου και εκδόθηκαν 145.000 ενεργειακά πιστοποιητικά.

Σαφέστατα, το πρόγραμμα είχε και αρνητικά σημεία. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι χρονικές καθυστερήσεις σε διάφορες περιπτώσεις (διαδικασίες, εγκρίσεις, εκταμιεύσεις κλπ), χωρίς να απουσιάζουν και οι ενστάσεις για τα κριτήρια υπαγωγής (οικονομικά, γεωγραφικά, τεχνικά κλπ)

Ενόψει του νέου «Εξοικονομώ» που σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται το φθινόπωρο, το B2Green.gr διεξάγει σχετική έρευνα μέσω της οποίας επιχειρεί να αποτυπώσει τα πεπραγμένα (θετικά και αρνητικά) του πρώτου προγράμματος και τις όποιες αλλαγές επιθυμεί η αγορά από το επόμενο πρόγραμμα.

Επιπλέον, από τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξαχθούν πολλαπλά πολύτιμα συμπεράσματα, όπως π.χ. η σύγκριση των απαντήσεων μεταξύ ιδιοκτητών και επαγγελματιών (πολύτιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες του χώρου), διαφορετικές συμπεριφορές ανά γεωγραφική περιφέρεια, ανά ηλικία ακινήτου, προτιμήσεις επί των ειδών παρεμβάσεων κλπ.

Για να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η υψηλή συμμετοχή. Γι' αυτό, σας παρακαλούμε πολύ να προωθήσετε τη σελίδα της έρευνας σε όσους ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» και για την εξοικονόμηση ενέργειας γενικότερα, καθώς επίσης & να τη μοιραστείτε στα social media.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος (www.sealab.gr) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. για την ευγενική του υποστήριξή στις προσπάθειές μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή

B2Green.gr

B2Green
By B2Green.gr 21:03, 28/07/2016
Sto Therm
Rizakos
Calda Energy - Aermec
Knauf
NanoDomi
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
Energy Commodities 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL