Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Ράντζο με πιστοποίηση LEED Platinum [photos]

Ράντζο με πιστοποίηση LEED Platinum [photos]

Civiltech

Πολλοί ονειρεύονται ένα σπίτι στην εξοχή, λίγοι ωστόσο είναι εκείνοι που το αποφασίζουν - Μια οικογένεια στην Καλιφόρνια το τόλμησε, ξεκινώντας σε ένα παλιό ράντζο τη νέα της ζωή

Τα κτίρια «γερνούν» όταν απουσιάζουν οι φρέσκες ιδέες που θα τα ανανεώσουν και οι δημιουργικοί άνθρωποι που θα εντοπίσουν στην ιστορική τους πορεία την αφετηρία για ένα ενδιαφέρον, διαφορετικό παρόν και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Η τύχη αυτού του επί 30 χρόνια εγκαταλελειμμένου ράντζου άλλαξε τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες του - ένα νεαρό ζευγάρι με τρία παιδιά - αποφάσισαν ότι αυτό θα αποτελέσει τη νέα μόνιμη κατοικία τους.

Συνοδοιπόρος στις διαδικασίες αναδιαμόρφωσης του οικήματος στάθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Turnbull Griffin & Haesloop, το οποίο φρόντισε να σχεδιάσει ένα οίκημα που θα συμβάδιζε με την αγάπη της οικογένειας για τη φύση αλλά και την ενασχόληση με τη γη - στοιχεία, άλλωστε, της καθημερινής κουλτούρας στη συγκεκριμένη περιοχή, λίγο έξω από την πόλη Πεταλούμα. Ετσι, μία από τις προτεραιότητες που δόθηκαν στο κατασκευαστικό κομμάτι ήταν η όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη οπτική επαφή με το καταπράσινο τοπίο από όλα τα δωμάτια, ενώ τα επιμέρους εξωτερικά καθιστικά ενισχύουν τη συσχέτιση του εσωτερικού με τον περιβάλλοντα χώρο.

Αναμενόμενο ότι στο επίκεντρο του σχεδιασμού θα βρισκόταν και ο οικολογικός χαρακτήρας του κτιρίου, με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ και γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού, καθώς και με την ειδική μελέτη μόνωσης. Τελικά, όλα είναι θέμα απόφασης, σε συνδυασμό με ένα ευρηματικό πλάνο δράσης που εξασφαλίζει μια λιτή, ανέμελη και ποιοτική καθημερινότητα για μικρούς και μεγάλους, μακριά από την αστική βουή.


Το Hupomone Ranch, όπως αποκαλείται, έχει έκταση περίπου 647.500 τ.μ., βρίσκεται στην Κοιλάδα Τσιλένο και η ανανεωμένη αγροικία του διαθέτει περιβαλλοντική πιστοποίηση (LEED Platinum). Την αρχιτεκτονική τοπίου, με φυτά της περιοχής, υπογράφει το γραφείο Lutsko Associates.


Το πατάρι, που προστέθηκε στη νέα κατασκευή, φιλοξενεί δύο χτιστά κρεβάτια και εξασφαλίζει σκιά στη βεράντα στην είσοδο της κατοκίας.


Το φωτεινό καθιστικό, με τα μεγάλα ανοιγόμενα παράθυρα, απολαμβάνει θέα προς Νότο και κεντρική θέση στη διαρρύθμιση, με τα υπνοδωμάτια και την κουζίνα εκατέρωθεν


Το φωτεινό καθιστικό, με τα μεγάλα ανοιγόμενα παράθυρα, απολαμβάνει θέα προς Νότο και κεντρική θέση στη διαρρύθμιση, με τα υπνοδωμάτια και την κουζίνα εκατέρωθεν


Πολλά από τα καθίσματα και τα τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους κατασκευάστηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Το σπιτάκι της πισίνας βρίσκεται στην πίσω πλευρά της οικίας


Παράθυρα με ανάκλιση για συνεχή αερισμό του υπνοδωματίου και εντοιχιζόμενα ράφια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου

Ζυμαρίτη Ιωάννα

tovima.gr

B2Green
By B2Green.gr 14:29, 16/08/2016