FBI: Η Volkswagen ήξερε για το Dieselgate και επέλεξε να μην το αποκαλύψει

B2Green avatar
19:30, 09/01/2017
Business > Green Business > Νέα

FBI: Η Volkswagen ήξερε για το Dieselgate και επέλεξε να μην το αποκαλύψει

Civiltech

Η διοίκηση της Volkswagen είχε ενημερωθεί το 2015 «για την ύπαρξη, τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά» μιας συσκευής που παραποιούσε τα αποτελέσματα από τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων και επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτήν την πληροφορία στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας του Μίσιγκαν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) στα τέλη του περασμένου έτους κατηγορεί τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι παραπλανούσε σκοπίμως τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τα αποτελέσματα αυτά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό ο Oliver Smith, ανώτατο στέλεχος της VW, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι στην εταιρεία έκαναν μια παρουσίαση στο εκτελεστικό διοικητικό όργανό της για το θέμα αυτό γύρω στις 27 Ιουλίου 2015. «Στην παρουσίαση, οι εργαζόμενοι στη VW διαβεβαίωσαν την εκτελεστική διοίκηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν γνώριζαν για τη συσκευή», συνεχίζει η μηνυτήρια αναφορά. Η διοίκηση, αντί να προκρίνει την αποκάλυψη της υπόθεσης στις αρχές, ενέκρινε να συνεχιστεί η συγκάλυψη του θέματος.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το FBI συνέλαβε το Σάββατο τον Oliver Smith με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης σε βάρος των ΗΠΑ. Η σύλληψή του αιφνιδίασε τη διοίκηση της εταιρείας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων Γιούργκεν Στάκμαν. «Δεν γνωρίζουμε καν αν συνδέεται» η σύλληψή του με το αποκαλούμενο σκάνδαλο Ντίζελγκεϊτ, εξήγησε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτων που διεξάγεται στο Ντιτρόιτ. Πρόσθεσε ότι αναμένει περισσότερες διευκρινίσεις εντός των επόμενων ημερών.

Ο Smith, που διετέλεσε επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας στις ΗΠΑ για τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο μέχρι τον Μάρτιο του 2015 συνελήφθη στη Φλόριντα και πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στο Μαϊάμι τις επόμενες ώρες.

Η Volkswagen παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει κρυφό λογισμικό σε 475.000 δίλιτρα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για να εξαπατά στους ελέγχους για τις εκπομπές καυσαερίων, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο καθαρά. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα είχαν εκπομπές έως και 40 φορές μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα επίπεδα.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:30, 09/01/2017
3DR - Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
The Solar Future Greece 2019
Bravo Awards 2019
INVENT ICT
ΕΛΙΠΥΚΑ - 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Climatherm Energy 2020»
Verde.Tec 2020»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL