Χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων για τις ΔΕΥΑ

Χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων για τις ΔΕΥΑ

Στα «χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων για τις ΔΕΥΑ» αφορά ημερίδα που διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Στόχος της ημερίδας, όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές, «είναι η ενημέρωση όλων των στελεχών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης της χώρας σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές χρηματοδότησης νέων έργων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ανάγκες για έργα υποδομών στις πόλεις είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα. Οι ΔΕΥΑ καλούνται και θα συνεχίσουν να καλούνται, να μελετούν, να οργανώνουν και να υλοποιούν στις νέες σύνθετες συνθήκες, που διανύουμε, ανάλογα έργα.

Βασικός χρηματοδότης των έργων αυτών είναι η τιμολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΔΕΥΑ καθημερινά στους πολίτες. Η χρηματοδότηση των έργων αυτών γίνεται επίσης από Ευρωπαϊκά προγράμματα και είναι μια αποτελεσματική διέξοδος».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εργασίες της ημερίδας, που θα γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων της ΔΕΥΑ Λάρισας, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί αύριο Παρασκευή, με χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ρεθύμνου και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης και ο δήμαρχος Λαρισαίων και αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, Απ. Καλογιάννης.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις που αφορούν στα θέματα: «Δυνατότητες Χρηματοδότησης Έργων Περιβάλλοντος μέσω ΕΣΠΑ» (Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής).

«Τεχνολογική εξέλιξη και Κοινωνική προστιθέμενη αξία των ΔΕΥΑ» (Γ. Σταμπουλής, Λέκτορας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). «Τραπεζικά Εργαλεία Χρηματοδότησης Υποδομών σε ΔΕΥΑ» (Αν. Λάππας, Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας). «Χρηματοδότηση υποδομών από το ΤΠ-Δ» (Kων. Βαρλαμίτης, Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων). «ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων-πρόκληση για το ΕΣΠΑ 2014-2020» (Νικ. Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος υποδιεύθυνσης τομέα περιβάλλοντος ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ). «Μελλοντικές επενδυτικές ανάγκες των ΔΕΥΑ» (Δημ. Καρασταύρου, Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑ Κομοτηνής -Πρόεδρος επιτροπής ΕΣΠΑ τns ΕΔΕΥΑ).

«Η Συμβολή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Ανάπτυξη των ΔΕΥΑ» (Κων. Μητρακόπουλος, Οικονομολόγος - Υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού, Ωρίμανσης και Παρακολούθησης Έργων επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). «Ευρωπαϊκά μη Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα (Interreg, MED, Life, Η2020, Erasmus κ.ά.) και η Χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ» (Αν. Βασιλειάδης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας).

eleftheria.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

Building Green Open Space 2019
B2Green
By B2Green.gr 18:08, 30/03/2017

12th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2019
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL