Πιθανή η παράταση των εισφορών Μαρτίου από τον ΕΦΚΑ

B2Green avatar
09:25, 18/04/2017
Business > Green Business > Νέα

Πιθανή η παράταση των εισφορών Μαρτίου από τον ΕΦΚΑ

Παράταση μέχρι τις 5 Μαΐου αναμένεται να δοθεί για τους ασφαλισμένους που καλούνται να καταβάλλουν τις εισφορές του Μαρτίου στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται πως η τελική ημερομηνία καταβολής των εισφορών είναι η 28η Απριλίου, όμως μια παράταση εκτιμάται πως θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ που συνεχίζει να πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσεις».

Περίπου 207.000.000 λιγότερα έχει βάλει στα ταμεία του ο Φορέας από τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Τετάρτη 12 Απριλίου το υπερταμείο είχε εισπράξει 300.000.000 ευρώ από τα 507.000.000 ευρώ που έχει βεβαιώσει.

Παρότι ο μηνιαίος στόχος εισπραξιμότητας που έχει ορίσει το υπερταμείο είναι τα 250.000.000 ευρώ, μόλις και μετά βίας καταφέρνει να συγκεντρώσει αυτό το ποσό σε διάστημα δύο μηνών.

Πάντως βελτίωση παρουσιάζουν τα έσοδα του πρώην ΙΚΑ, το οποίο έχει εισπράξει 105.000.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με ειδικούς η αύξηση αυτή οφείλεται στα αυξημένα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, αλλά και στους ασφαλισμένους που έσπευσαν να «κλείσουν» τα μπλοκάκια τους.

Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι με «μπλοκάκι» φαίνεται πως αδυνατούν να προσαρχοστούν στο νέο σύστημα εισφορών, καθώς μόνο 1 στους 10 εργαζόμενους με ΔΠΥ έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

insider.gr

Νέες τιμές θέρμανσης καθημερινά στο thermansi.b2green.gr

B2Green
By B2Green.gr 09:25, 18/04/2017

B2Green Polls

Δείτε το προσχέδιο του ΚΕΝΑΚ, εδώ
Ποια η γνώμη σας για το προσχέδιο του αναθεωρημένου ΚΕΝΑΚ που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Είναι στη σωστή κατεύθυνση
Θα βοηθήσει στο να κινηθεί η αγορά, έστω & αν έχει κάποιες ελλείψεις
Έχει ελάχιστες αλλαγές, είναι ελλιπέστατος & πρακτικά εκτός Ευρωπαϊκών στόχων
QuizMaker

Watec

B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings