«Πράσινο» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στο δήμο Θέρμης

«Πράσινο» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στο δήμο Θέρμης

Kostal

Περίπου 700.000 ευρώ για σημαντικές κτηριακές αναβαθμίσεις, εγκρίθηκαν με την ένταξη της πρότασης του Δήμου Θέρμης με τίτλο «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης για την εξοικονόμηση ενέργειας συγκροτήματος κτηρίων στο Λιβάδι».

Συγκεκριμένα, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 693.353,05 ευρώ, αφορά σημαντικές παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος στο Λιβάδι. Όπως αναφέρει ο δήμος Θέρμης, «οι εντατικές προσπάθειες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα, την έγκριση ένταξης της πρότασης με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», με την οποία πρόκειται να γίνουν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας ή/και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα» του συγκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος».

Τελικός στόχος των έργων που πρόκειται να γίνουν είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη διαμόρφωση χώρου πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακού χώρου, χώρου γραφείων και ξενώνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκρότημα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης και οικοδομικές εργασίες συντήρησης, λόγω των εκτεταμένων φθορών που υπάρχουν στα κτήρια.

Να σημειωθεί πως με την ένταξη της συγκεκριμένης πρότασης, εκτός του ΚΠΕ, θα δημιουργηθεί επιπλέον: ένας πολυχώρος, ένας χώρος γραφείων και θα εξασφαλιστεί και η λειτουργία των ξενώνων.

voria.gr

Νέες τιμές θέρμανσης καθημερινά στο thermansi.b2green.gr

B2Green
By B2Green.gr 17:25, 20/04/2017
Knauf
2nd City Connect - Forum & Exhibition
Energy Commodities Conference 2017
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings