Αμερικανός Πρέσβης: Οι ΗΠΑ πιέζουν τους ευρωπαίους να στηρίζουν την Ελλάδα

Αμερικανός Πρέσβης: Οι ΗΠΑ πιέζουν τους ευρωπαίους να στηρίζουν την Ελλάδα

Run My Project by B2Green
Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση ύστερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έστειλε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από το βήμα του ενεργειακού συνεδρίου της ΗΑΕΕ που διοργανώνεται στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι: «Υπάρχει στήριξη της Ελλάδας από την Αμερική για υπέρβαση της κρίσης. Εξαρτάται βέβαια από την ελληνική κυβέρνηση αν επιθυμεί να αλλάξει το αφήγημα. Πρέπει να δείξει στους επενδυτές ότι αλλάζει, να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, και να ολοκληρωθούν τα ενεργειακά έργα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν επενδύσεις και τεχνογνωσία».

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει τους ευρωπαίους συμμάχους να βοηθούν την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Πάιατ .

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στα ενεργειακά έργα όπως είναι ο TAP και ο αγωγός East Med και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα σημείωσε, ότι βασική προτεραιότητα των ΗΠΑ παραμένει η διαφοροποίηση των τιμών ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια και η μείωση εξάρτησης από την Ρωσία. Ακόμη ανέφερε ότι όλα τα έργα που θα γίνουν μπορεί να μην μας αποδεσμεύσουν από την ανάγκη της Gazprom αλλά θα αλλάξουν οι εξισώσεις και η Ρωσία δεν θα μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Τέλος, σημείωσε ότι το ITGI Poseidon θα καταλήξει να είναι κατά της Ελλάδας και των ευρωπαίων σημμάχων. «Ας αποφασίσουν οι αγορές για αυτό», ανέφερε.

Πένη Χαλάτση

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:43, 18/05/2017
Run My Project - Θέρμανση
10th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings