Εξάμηνη παράταση στη μείωση παραγωγής πετρελάιου βλέπουν οι αναλυτές

Εξάμηνη παράταση στη μείωση παραγωγής πετρελάιου βλέπουν οι αναλυτές

O OPEC θα παρατείνει τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής παρά το ότι η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή απειλή τον στόχο του Οργανισμού για περιορισμό της υπερβάλλουσας προσφοράς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ο OPEC και οι σύμμαχοι του Οργανισμού θα αποφασίσουν παράταση του περιορισμού στην παραγωγή για τουλάχιστον έξι μήνες, στη συνεδρίαση της 25ης Μαΐου στη Βιέννη, σύμφωνα με τους 24 από τους 25 αναλυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του πρακτορείου. Οι ερωτηθέντες φάνηκαν διχασμένοι ως προς το αν η παράταση θα είναι για έξι ή για εννέα μήνες, αλλά και για το ενδεχόμενο οι περικοπές αυτές να εξομαλύνουν την αγορά.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι μεγαλύτεροι από τους 24 εξαγωγείς πετρελαίου που συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, δήλωσαν τη Δευτέρα πως τάσσονται υπέρ μιας παράτασης εννέα μηνών στον περιορισμό της παραγωγής. Οι περιορισμοί αυτοί θεωρούνται απαραίτητοι για να μειώσουν το παγκόσμιο απόθεμα πετρελαίου στον μέσο όρο πέντε ετών, όπως έχουν πει οι υπουργοί Ενέργειας των μεγαλύτερων παραγωγών αργού στον κόσμο. Την πρόταση στηρίζουν επίσης το Κουβέιτ και η Βενεζουέλα, καθώς και τα μη μέλη του OPEC Ομάν και Νότιο Σουδάν.

Το πρώτο τρίμηνο τα παγκόσμια αποθέματα αργού αυξήθηκαν λίγο, όμως αναμένεται να μειωθούν το δεύτερο τρίμηνο καθώς θα αυξηθεί η εποχική ζήτηση και ο OPEC θα συνεχίσει τον περιορισμό της παραγωγής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IEA. Ωστόσο, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία για την παράταση των μέτρων, τα αποθέματα πιθανότατα θα παραμείνουν πάνω από τον μέσο όρο στο τέλος του έτους.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:54, 19/05/2017
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund