«Ψήνεται» ντιλ ΕΛΠΕ - ExxonMobil

«Ψήνεται» ντιλ ΕΛΠΕ - ExxonMobil

Run My Project by B2Green

Συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας πραγματοποιούν η ExxonMobil με τα Ελληνικά Πετρέλαια. Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων είναι η κοινή δραστηριοποίησή τους στις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το πρωί έγινε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία των ΕΛ.ΠΕ μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και στελεχών του πολυεθνικού κολοσσού, συζητώντας και διερευνώντας τις δυνατότητες σύστασης κοινοπραξίας. Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε συνθήκες απόλυτης εμπιστευτικότητας με συναρμόδια υπουργεία.

Πηγές θέλουν η συνεργασία να αφορά στη συμμετοχή της ExxonMobil ως operator στην κοινοπραξία που θα αναλάβει την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, τόσο σε παραχωρήσεις που έχει πάρει κατόπιν διαγωνισμών η εταιρία των Ελληνικών Πετρελαίων, όσο και στις πιθανότητες πρόκλησης νέων διαγωνισμών για πετρελαιοπιθανές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι αν ευοδωθούν οι συζητήσεις, η ExxonMobil θα είναι ο επόμενος μεγάλος πετρελαϊκός όμιλος που έρχεται στην Ελλάδα μετά τη γαλλική Total (operator στην κοινοπραξία με ΕΛ.ΠΕ και Edison για το θαλάσσιο οικόπεδο 2, δυτικά της Κέρκυρας), αλλά και μετά την ισπανική Repsol, η οποία είναι operator στο κοινοπρακτικό σχήμα με την Energean Oil & Gas για τις έρευνες στα χερσαία οικόπεδα των «Ιωαννίνων» και της «Αιτωλοακαρνανίας».

Χρήστος Κολώνας
x.kolonas@euro2day.gr

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 13:54, 19/05/2017
Run My Project - Θέρμανση
10th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings