Νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας από την Ashoka

Νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας από την Ashoka

Η Ashoka και το Schneider Electric Foundation ξεκινούν το πρόγραμμα "Κοινωνική Καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας 2017- 2018" στην Ευρώπη.

Η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Ευρώπη. Περίπου 50 με 125 εκατομμύρια άνθρωποι παλεύουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση, φως και ενέργεια για μαγείρεμα στο νοικοκυριό τους σε προσιτές τιμές (European Parliamentary Research Service). Αυτή η πραγματικότητα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία και την καλή ποιότητα ζωής τους. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητες δημιουργικές λύσεις που προκαλούν συστημική αλλαγή προκειμένου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δοθούν καλύτερες ευκαιρίες σε αυτούς τους ανθρώπους.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους την περίοδο 2015- 2016, το Schneider Electric Foundation, υπό την αιγίδα του Fondation de France και η Ashoka επιβεβαιώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. Για αυτό το λόγο, υποστηρίζουν τους πιο καινοτόμους κοινωνικούς επιχειρηματίες στην Ευρώπη που μπορούν να υποστηρίξουν ολόκληρες κοινότητες να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή φτώχεια και να επιτύχουν ενεργειακή βιωσιμότητα. Το πρόγραμμα για το 2017- 2018 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Enel.

Πέρα από τη συνεχόμενη υποστήριξη που προσφέρεται στους επιλεγμένους καινοτόμους της πρώτης έκδοσης (2015- 2016) του προγράμματος, το πρόγραμμα "Κοινωνική καινοτομία για την Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας" θέλει να μεγαλώσει την κοινότητα των κοινωνικών καινοτόμων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα ανοίξει στις 12 Ιουνίου 2017 για να επιλεγούν οι 15-20 πιο καινοτόμοι οργανισμοί που προτείνουν δημιουργικές λύσεις που επιφέρουν συστημική αλλαγή στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας σε πέντε χώρες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της 23ης Συνεδρίας της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (Conference of the Parties) της Σύμβασης- Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (εν συντομία COP23) το Νοέμβριο του 2017 στη Βόννη (Γερμανία). Θα λάβουν εξατομικευμένη και εξειδικευμενη υποστήριξη 300 ωρών από μέντορες με σκοπό το σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής στρατηγικής ανάπτυξης. Η τελική διήμερη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη θα τους δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη στρατηγική της ανάπτυξής τους.

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 11 ώρα Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων. εδώ.

insider.gr

B2Green
By B2Green.gr 12:23, 19/06/2017
Calda Energy - Aermec
Rizakos
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund