Βυθίζονται (ξανά) οι τιμές του πετρελαίου

Βυθίζονται (ξανά) οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν νέα σημαντική πτώση, λόγω της συνεχιζόμενης επέκτασης των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ που συνέβαλαν στη διατήρηση των υψηλών παγκόσμιων αποθεμάτων, παρά την πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής για τη σύσφιγξη της αγοράς.

Τα σημάδια μείωσης της ζήτησης επίσης χτυπούν τις τιμές, ωθώντας το πετρέλαιο στα επίπεδα που βρισκόταν όταν ανακοινώθηκαν οι μειώσεις για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους.

Τα συμβόλαια αργού του Brent υποχωρούν κατά 18 σεντς, ή 0,5%, στα 47,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ υποχωρεί κατά 20 σεντς, ή 0,5%, στα 44,54 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περίπου 14% από τα τέλη Μαΐου, όταν οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ επέκτειναν τη δέσμευσή τους να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

Οι παραγωγοί των ΗΠΑ έχουν προσθέσει 431 πετρελαιοπηγές από το κατώτατο επίπεδο στις 27 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 770.000 βαρέλια την ημέρα μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του προηγούμενου έτους και του τετάρτου τριμήνου φέτος στις πετρελαιοπηγές Permian, Eagle Ford, Bakken και Niobrara.

Η προσφορά από τον ΟΠΕΚ και άλλες χώρες που συμμετέχουν στις περικοπές παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, παραμένουν επίσης υψηλές, καθώς ορισμένες χώρες δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις δεσμεύσεις τους.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ζήτηση στην Ασία, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του κόσμου, υποχωρεί.

​Ελευθερία Κούρταλη

capital.gr

Νέες τιμές θέρμανσης καθημερινά στο thermansi.b2green.gr

B2Green
By B2Green.gr 15:07, 19/06/2017

B2Green Polls

Δείτε το προσχέδιο του ΚΕΝΑΚ, εδώ
Ποια η γνώμη σας για το προσχέδιο του αναθεωρημένου ΚΕΝΑΚ που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Είναι στη σωστή κατεύθυνση
Θα βοηθήσει στο να κινηθεί η αγορά, έστω & αν έχει κάποιες ελλείψεις
Έχει ελάχιστες αλλαγές, είναι ελλιπέστατος & πρακτικά εκτός Ευρωπαϊκών στόχων
QuizMaker

B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings