Το σχέδιο μεταφοράς περισσότερου ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας στην Ευρώπη

Το σχέδιο μεταφοράς περισσότερου ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας στην Ευρώπη

Η γερμανική εταιρεία που διαχειρίζεται δίκτυα φυσικού αερίου Gascade Gastransport GmbH βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για ένα νέο αγωγό που θα μεταφέρει περισσότερα ρωσικά καύσιμα απευθείας στην Ευρώπη.

Η Gascade βρίσκεται σε επαφή με δυνητικούς εταίρους για το γερμανικό "παρακλάδι" του αγωγού Nord Stream 2 μήκους 485 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Τατιάνα Μπέρνερτ, εκπρόσωπο της εταιρείας που εδρεύει στο Kassel, που ανήκει στην Gazprom PJSC της Ρωσίας και στη γερμανική BASF SE. Η Μπερνερτ αρνήθηκε να προσδιορίσει με ποιον συζητά η εταιρεία για το έργο που είναι γνωστό ως Eugal.

Η Gascade επιδιώκει να βρει επενδυτές, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς τη Ρωσία απειλούν ενεργειακά έργα όπως τον Nord Stream 2, έναν αγωγό που θα επιτρέψει στην Gazprom να εκτρέψει φυσικό αέριο που διοχετεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ουκρανίας, προς μια δεύτερη διαδρομή κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το Eugal, που θα "τρέχει" από τις ακτές της Γερμανίας στη Βαλτική, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2019 και θα μεταφέρει κυρίως φυσικό αέριο από το Nord Stream 2 στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία.

newmoney.gr

Θέλω νπροσφορά για θέρμανση με φυσικό αέριο!

B2Green
By B2Green.gr 19:22, 10/08/2017
Climatherm Energy 2018
Domotec & Building Green 2018
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ