Σε λειτουργία πλωτή μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη

Σε λειτουργία πλωτή μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη

Η πρώτη πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας στην Τουρκία τέθηκε επίσημα σε λειτουργία στη λίμνη Μπουγιουκτσεκμέτσε της Κωνσταντινούπολης, την περασμένη Παρασκευή.

Το έργο αναλήφθηκε από μία θυγατρική ενεργειακή εταιρεία του Δήμου της Κωνσταντινούπολης και από την εταιρεία ύδρευσης που διαχειρίζεται τη λίμνη που παρέχει νερό στην πόλη των 14,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η μονάδα κατασκευάστηκε από μη διαβρωτικό υλικό και αποτελείται από 960 πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πάνελ που παρέχουν ενέργεια 260 βατ το κάθε ένα. Προς το παρόν, η μονάδα έχει εγκατεστημένη ισχύ 250 κιλοβάτ, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί στο μέλλον. Το έργο αναμένεται να αποτρέψει την εκπομπή 210 τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία από αυτό το έργο, ο δήμος της τουρκικής μεγαλούπολης σκοπεύει να κατασκευάσει εγκαταστάσεις πλωτής ηλιακής ενέργειας σε άλλα σώματα φρέσκου νερού, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων δεξαμενών από φράγματα, ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας της Κωνσταντινούπολης και να περιορίσει την απώλεια νερού εξαιτίας της εξάτμισης.

«Εφόσον τα συστήματα απομονώνουν την επιφάνεια του νερού από τον αέρα κατά 70%, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αποτροπή της απώλειας νερού λόγω εξάτμισης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την κάλυψη αυτής της έντονης ζήτησης νερού», αναφέρει η επίσημη δήλωση της αναδόχου εταιρείας.

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι οι επιπτώσεις των συστημάτων στην ποιότητα των υδάτων και στα τοπικά οικοσυστήματα θα παρακολουθούνται στενά για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

naftemporiki.gr

Θέλω προσφορά για φωτοβολταϊκά
(net metering, συντήρηση, αυτόνομα κλπ)

Χορηγός κατηγορίας:

B2Green
By B2Green.gr 09:24, 11/08/2017
Climatherm Energy 2018
Domotec & Building Green 2018
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ