Δύο 24ωρες απεργίες στις προβλήτες των ΕΛ.ΠΕ.

Δύο 24ωρες απεργίες στις προβλήτες των ΕΛ.ΠΕ.

Πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες των λιμενικών εγκαταστάσεων της Ελευσίνας, της Πάχης και του Ασπρόπυργου, μέσω των οποίων τροφοδοτούνται με καύσιμα τα διυλιστήρια του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. έχει προκηρύξει δύο 24ωρες απεργίες για σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, άλλες δύο 48ωρες την Παρασκευή 18 και την Κυριακή 20 Αυγούστου και δύο πενθήμερες απεργίες από την Τρίτη 22 Αυγούστου και την Κυριακή 27 Αυγούστου.

Οι απεργίες αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων των εργαζόμενων.

Οι συνδικαλιστές των ΕΛ.ΠΕ. προβάλλουν ως αιτία για τις κινητοποιήσεις «λόγους ασφαλείας», επικαλούμενοι απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ., με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τις προδιαγραφές των ρυμουλκών, τα οποία συνοδεύουν τα δεξαμενόπλοια που προσεγγίζουν τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ.

Ο νέος κανονισμός επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου και η αναστολή του, εκτός από την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, οδηγεί τους συνδικαλιστές των ΕΛ.ΠΕ. να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης του ομίλου για να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων λόγω της απόφασης αναστολής του νέου κανονισμού για τις προδιαγραφές των ρυμουλκών.

Στη Δικαιοσύνη, όμως, κατά της απεργίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων αναμένεται να προσφύγει σήμερα και η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. προκειμένου να ζητήσει από το μονομελές πρωτοδικείο να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

«Παρά, τις επανειλημμένες οχλήσεις µας, ακόµη και προς τα αρµόδια Υπουργεία, µέχρι αυτή τη στιγµή ουδεµία απάντηση έχουµε λάβει, οδηγώντας το συνδικάτο µε αυτό τον τρόπο στην ύστατη λύση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν είµαστε σε καµία περίπτωση διατεθειµένοι να συνεχίσουµε για ακόµη ένα χρόνο να επιτρέπουµε σε ρυµουλκά που δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας, να απειλούν τις ζωές και την ασφάλεια των συναδέλφων µας και κατ' επέκταση των εγκαταστάσεων», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.

Βασίλης Γεώργας

efsyn.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:58, 11/08/2017
ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL