Βόλος: Βλάβη στον Βιολογικό

Βόλος: Βλάβη στον Βιολογικό

Βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων σημειώθηκε τις βραδινές ώρες χθες (Πέμπτη) εντός των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και συγκεκριμένα σε τεμάχιο εξάρμωσης του σχηματισμού και σε συνέχεια, τμήμα του αγωγού. Η διαρροή που προκλήθηκε απείλησε με καταστροφή τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου με κίνδυνο να τεθεί εκτός λειτουργίας η μονάδα διάθεσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κινητοποίηση του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ, υπήρξε άμεση και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν εντός πέντε ωρών (από τις 10:00 μμ της 10/8 μέχρι τις 3:00 το πρωί της 11/8), προκειμένου να τεθεί με ασφάλεια σε λειτουργία, η μονάδα διάθεσης. Κατά το διάστημα των εργασιών λειτούργησε ο αγωγός παράκαμψης του λύματος στον Ξηριά.

Εκκρεμεί η αποκατάσταση βλάβης του εξαρμωτικού η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα κατά τις νυχτερινές ώρες (ώρες χαμηλής παροχής), για την οποία αποκατάσταση ενδέχεται να καταστεί αναγκαία η χρήση του αγωγού παράκαμψης.

Για την βλάβη ενημερώθηκαν χθες βράδυ, εκτάκτως, με FAX οι Αρμόδιες Αρχές ενώ σήμερα (11-08-2017) απεστάλη έγγραφο εκ νέου ενημέρωσης για τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης της αποκατάστασης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ, για την αποκατάσταση τηρούνται οι όροι της ΑΕΠΟ όπως αυτοί έχουν τροποποιηθεί με την υπ' αριθμ. 51349/26-10-2016 Απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι όλα τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικά αναγκαία για την αποκατάσταση της βλάβης υπήρχαν και υπάρχουν στην αποθήκη των ΕΕΛ σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (315/2015 Απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ) και ότι πριν τη χρήση του αγωγού παράκαμψης και την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, εγκαταστάθηκε σταθμός απολύμανσης του διατιθέμενου λύματος, ο οποίος λειτουργούσε καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών και θα επαναλειτουργήσει εφόσον απαιτηθεί η χρήση του αγωγού παράκαμψης, κατά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης.

ert.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 17:10, 11/08/2017
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund