Ελλάκτωρ: Ανέλαβε έργο 76 εκατ. ευρώ στην Κωνσταντινούπολη

Ελλάκτωρ: Ανέλαβε έργο 76 εκατ. ευρώ στην Κωνσταντινούπολη

Έργο βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 76 εκατ. ευρώ (299 εκατ. τουρκικές λίρες) ανέλαβε η Ελλάκτωρ στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας σε σχετικό διαγωνισμό ακόμη και τους ισχυρούς εγχώριους τεχνικούς ομίλους.

Η ανάδειξη της Ελλάκτωρ, ως προτιμητέου αναδόχου, για έργο στην Τουρκία αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μεγαλύτερες τουρκικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες (Γερμανία, Γαλλία κτλ) και τελικώς επιλέχθηκε η ελληνική, η οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνει τόσο μεγάλο έργο στην Τουρκία.

Η επιλογή για το συγκεκριμένο έργο ανοίγει τον δρόμο για την διεκδίκηση μεγαλύτερων έργων στην τεράστια αγορά της Τουρκίας και προσθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.
Μέχρι τώρα η θυγατρική του ομίλου στην Τουρκία συμμετείχε σε διαγωνισμούς στην γειτονική χώρα, αλλά είχε αναλάβει μόνο ένα μικρό τεχνικό έργο αποβλήτων στην Σμύρνη. Εκτός, όμως, απο το έργο στην Τουρκία, στον τομέα περιβάλλοντος το εξωτερικό η Ελλάκτωρ έχει αναλάβει και στην Μπογκοτά της Κολομβίας ενω έχει αρχίσει την επέκταση της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής.

Το 2016 ο κύκλος εργασιών της Ελλάκτωρ ανήλθε σε 1,9 δισ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη προ χρηματοοικονομικών έφθασαν τα 31 εκατ. ευρώ, ενω οι ζημιές χρήσης ανήλθαν σε 96,7 εκατ. ευρώ.

Του Δημήτρη Παφίλα

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:31, 28/08/2017
Climatherm Energy 2018
Domotec & Building Green 2018
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ