Απάτη από σπείρα σε περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Απάτη από σπείρα σε περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Run My Project by B2Green

Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων και ένταξης τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Τα πεντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφεραν ανα αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 74.700 ευρώ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο έρευνας, η εγκληματική δράση της ομάδας οι οποίοι κατηγορούνται για συστηματική εξαπάτηση κατοίκων νησιού των Κυκλάδων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος των πέντε Ελλήνων (δυο ανδρών και τριών γυναικών) ηλικίας 25, 32, 36, 41 και 77 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διάπραξη απατών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για πλαστογραφία.

Οι δράστες με το πρόσχημα της μεσολάβησης, επικαλούμενοι «προσβάσεις-γνωριμίες» με πρόσωπα σε δημόσιες Υπηρεσίες, εξαπατούσαν πολίτες τάζοντας νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και ένταξη οικοδομικών εργασιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας, τις οποίες διέπραξαν οι κατηγορούμενοι από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2017, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 74.700 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

thetoc.gr

Θέλω να νομιμοποιήσω το αυθαίρετό μου!

B2Green
By B2Green.gr 16:40, 03/09/2017
Knauf
Sto Therm
Run My Project - Θέρμανση
10th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

Institute of Zero Energy Buildings