Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τη short list του ΔΕΣΦΑ

Αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τη short list του ΔΕΣΦΑ

Δεν κατέληξε σήμερα σε απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ως προς τις εταιρίες που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές, τα μέλη της διοίκησης του Ταμείου, αν και είχαν ως αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης την κατάρτιση της short list, εντούτοις διαπίστωσαν ότι ήθελαν περισσότερες διευκρινίσεις από τους συμβούλους.

Οι πληροφορίες θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρά στην απόφαση τις επόμενες μέρες.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές θέλουν να διερευνούν κατά πόσο κοινοπρακτικό σχήμα εταιριών πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής μιας και μια επιχείρηση δεν είναι πλήρως ανεξάρτητος διαχειριστής.

Οι μνηστήρες

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που αναμένουν τα αποτελέσματα της short list είναι η κοινοπραξία των διαχειριστών φυσικού αερίου σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία, αντίστοιχα και συγκεκριμένα οι SnamS.p.A./ Enagás Internacional S.L.U./ Fluxys S.A./ N.V. Nederlandse Gasunie. Οι τρεις πρώτοι είναι και μέτοχοι της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Το δεύτερο σχήμα είναι διαχειριστής του ρουμανικού δικτύου φυσικού αερίου Transgaz S.A. με τον διαχειριστή του γαλλικού δικτύου GRTgaz S.A.

Έτερος διεκδικητής είναι η αμερικανική Integrated Utility Services Inc. (INTUS), η οποία διευθύνεται από τον Δημήτρη Αγουρίδη, ενώ επιτελική θέση έχει ο Αγγελος Αγγέλου. H εταιρία έχει έδρα τις ΗΠΑ και παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες σε σχέση με τις οπτικές ίνες, τους αγωγούς αερίου, τα ηλεκτρικά καλώδια και άλλες εγκαταστάσεις. Θα λειτουργήσει ως οικονομικός και χρηματοπιστωτικός εταίρος σε κοινοπραξία που αναμένεται να συσταθεί, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έχει δώσει στο Ταμείο.

Από το Κατάρ έρχεται η Powerglobe LLC, η οποία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών στην ενέργεια και στο φυσικό αέριο. Η εταιρία έχει σαν στόχο να χρησιμοποιήσει το χρηματοοικονομικό κέντρο του Κατάρ για να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε καταριανές και διεθνείς εταιρίες και κυβερνητικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για έργα παραγωγής ενέργειας από αέριο και LNG στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

Επίσης στον διαγωνισμό συμμετέχει και η επενδυτική Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή θυγατρική της Macquarie Group Limited και είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής επενδύσεων σε υποδομές. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δίκτυα μεταφοράς και διανομής αερίου. Η Macquarie έχει πλειοψηφικό μερίδιο στη Societa Gasdotti Italia.

Χρήστος Κολώνας
x.kolonas@euro2day.gr

euro2day.gr

Θέλω νπροσφορά για θέρμανση με φυσικό αέριο!

B2Green
By B2Green.gr 19:08, 12/09/2017
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund