Ελληνικό: Και εδώ οι ξένοι έχουν κουραστεί…

B2Green avatar
12:10, 13/09/2017
Business > Green Business > Απόψεις

Ελληνικό: Και εδώ οι ξένοι έχουν κουραστεί…

Μία πρόταση, που αν τελικώς υιοθετηθεί, θα λειτουργήσει ως άλλο ένα μεγάλο εμπόδιο για την επένδυση στο Ελληνικό, φέρεται να συζητείται στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο της παράκαμψης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), όπου επρόκειτο χθες το βράδυ να συζητηθεί το θέμα της κήρυξης ως αρχαιολογικής μιας μεγάλης έκτασης στο χώρο όπου προβλέπεται να υλοποιηθεί η επένδυση.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι αυτή η τελευταία θα είναι εσαεί όμηρος μιας εκκρεμότητας. Την οποία κάποια στιγμή μπορεί να επικαλεσθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας και να αποφασίσει «πάγωμα» κάθε δραστηριότητας.

Το συμπέρασμα; Αν η πλευρά των επενδυτών αποφασίσει να προχωρήσει τις δράσεις της, θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι θα κινείται πάντα σε ένα τεντωμένο σχοινί. Γι αυτό και δεν θα το κάνει. Και γι' αυτό θα περιμένει μια οριστική απόφαση του ΚΑΣ. Στο οποίο, προς το παρόν, φαίνεται να διαμορφώνεται μια πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ της κήρυξης του χώρου σε ...αρχαιολογικό! Οπότε; Οποτε θα πρέπει να περιμένει. Εως πότε, είναι άγνωστο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικά οι ξένοι που συμμετέχουν στο επενδυτικό σχήμα, έχουν κουραστεί. Κι αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Lamda Development, του ομίλου Λάτση, προς την πλευρά τους, δεν αποκλείεται και να είχαν αποχωρήσει. Το συμπέρασμα; Τα χρονικά περιθώρια και εδώ στενεύουν.

Γιώργος Μαντέλας

news.in.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:10, 13/09/2017
Climatherm Energy 2018
Domotec & Building Green 2018
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ