Σε νέα συνεδρίαση οι αποφάσεις για το... δάσος στο Ελληνικό

Σε νέα συνεδρίαση οι αποφάσεις για το... δάσος στο Ελληνικό

Σε νέα συνεδρίαση της αρμόδιας δευτεροβάθμιας επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής θα αποφασιστεί η τύχη της ένστασης που έχουν καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό ΑΕ επί της απόφασης του δασάρχη Πειραιά, η οποία χαρακτηρίζει ως δασική έκταση 37 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο.

Η ένσταση συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή της Περιφέρειας, όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους όλες οι πλευρές και για αύριο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μελών της επιτροπής στο... δάσος του Ελληνικού.

Για το θέμα των 37 στρεμμάτων που χαρακτηρίζονται ως «δασική έκταση» από τον δασάρχη Πειραιά, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda είχε υποστηρίξει πρόσφατα πως το συγκεκριμένο σημείο είναι το σημαντικότερο τμήμα του έργου.

«Έχουμε σχεδιάσει το ολοκληρωμένο resort ξενοδοχείο 1.200 δωματίων, καζίνο, συνεδριακούς χώρους, που θα συνδέεται με γέφυρα με την παραλιακή οδό. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το business plan που σχεδιάστηκε από διεθνείς συμβούλους και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια. Δεν μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πας αλλού! Δεν είναι Legoland». Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πως «δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια».

Οι σκόπελοι της αρχαιολογίας και της δασικής υπηρεσίας πρέπει να ξεπεραστούν, προκειμένου να προχωρήσει ως έχει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) που έχει καταθέσει η Lamda, ώστε να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα και να υπογραφεί η τελική σύμβαση για το Ελληνικό.

Αν και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του χρόνου, αρκετοί θεωρούν πως δύσκολα θα τηρηθεί.

Φώτης Κόλλιας
fotisk2@euro2day.gr

euro2day.gr

B2Green
By B2Green.gr 14:05, 13/09/2017
Rizakos
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund