Η αιολική ενέργεια απέτρεψε την απελευθέρωση 637 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα το 2016

Η αιολική ενέργεια απέτρεψε την απελευθέρωση 637 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα το 2016

Περισσότερες από 341.000 ανεμογεννήτριες βρίσκονταν σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο το τέλος του 2016, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Η αιολική ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες αυτές, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί από τότε, βοήθησε τον πλανήτη να αποφύγει την απελευθέρωση πάνω από 637 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αναφέρει η έκθεση του συμβουλίου.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ως γνωστόν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συνεπώς το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της αιολικής ενέργειας είναι ανεκτίμητο.

Σύμφωνα με το GWEC, στα τέλη του περασμένου έτους η Ευρώπη διέθετε 3.589 ανεμογεννήτριες αιολικής ενέργειας. Επιπλέον, σχεδόν το 88% των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών δέκα ευρωπαϊκών χωρών. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, διαθέτοντας το 36% της εγκατεστημένης δυναμικότητας, με τη Γερμανία και την Κίνα να ακολουθούν.

Η έκθεση του GWEC αναφέρει επίσης ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εργάζονται 520.000 άτομα στην αιολική βιομηχανία έως το 2020. Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ η αιολική ενέργεια θα μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες από 600.000 θέσεις εργασίας μέχρι το έτος 2050 και να βοηθήσει στην αποφυγή της απελευθέρωσης 12,3 γιγατόνων αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Ενέργειας της χώρας. Εξάλλου, η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ινδία έχει τη δυνατότητα να οκταπλασιαστεί από το 2015 έως το 2030, αν υπάρξουν οι κατάλληλες επενδύσεις, σύμφωνα με διαφορετική ανάλυση του GWEC.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:16, 13/09/2017
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
ΚΑΠΕ Enerfund