Πρόεδρος ΡΑΕ στον ΑΝΤ1: Στρεβλός ο τρόπος τιμολόγησης της ΔΕΗ

Πρόεδρος ΡΑΕ στον ΑΝΤ1: Στρεβλός ο τρόπος τιμολόγησης της ΔΕΗ

«Στρεβλό» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Ν. Μπουλαξής τον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Είναι κάτι που έχουμε εντοπίσει εδώ και πολλούς μήνες και εξ αυτού του λόγου έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο αλλαγής των χρεώσεων αυτών, μαζί με κάποιες αλλαγές που πρέπει να συνοδεύσουν αυτή την παρέμβαση και έχουμε κάνει την εισήγησή μας ως ΡΑΕ στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας» είπε ο κ. Μπουλαξής στον ΑΝΤ1.

Στη επισήμανση από τον Γιώργο Παπαδάκη ότι αν η χρέωση γίνεται κλιμακωτά, ο καταναλωτής θα δει μείωση στον λογαριασμό του, ο κ. Μπουλαξής σημείωσε: «Βεβαίως, εφόσον έχετε φτάσει στην κλίματα των 2.000 και πάνω, που είναι εκεί οι μεγάλες επιβαρύνσεις, θα δείτε σημαντικότατη μείωση. Να πω ένα παράδειγμα, εάν κάποιος έχει καταναλώσει 2000 κιλοβατώρες σε ένα 4μηνο θα πληρώσει, μιλάμε πάντοτε όχι για το σύνολο του λογαριασμού του ρεύματος, για μια από τις χρεώσεις τις ρυθμιζόμενες όπως τις καλούμε που αφορούν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Για αυτήν την χρέωση συζητούμε μόνο. Οι υπόλοιπες έχουν άλλο χαρακτήρα. Υπολογίζονται, αλλιώς, πιο κλιμακωτά. Αλλά για τη συγκεκριμένη χρέωση, εάν εσείς έχετε 2000 ΚW κατανάλωση, θα πληρώσετε περίπου 30 ευρώ. Εάν όμως καταναλώσετε 2001, δηλαδή για μια μόνο κιλοβατώρα, η χρέωση εκτινάσσεται κατά περίπου 50 ευρώ παραπάνω!»

Στο ερώτημα τι γίνεται με τις κλίμακες κατανάλωσης κιλοβατώρας της ΔΕΗ ο κ. Μπουλαξής είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτό δεν ρυθμίζεται νομοθετικά διότι είναι στην δικαιοδοσία του παρόχου. Εκείνο που μπορούμε να δούμε και το εξετάζουμε ήδη είναι, εάν μπορούμε να βάλουμε αντίστοιχους κανόνες στο πώς θα υπάρχει αυτή η χρέωση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τις στρεβλές χρεώσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η ΡΑΕ έχει τοποθετηθεί από την άνοιξη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 10:34, 12/10/2017
Climatherm Energy 2018
Domotec & Building Green 2018
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ