Αυξημένο ενδιαφέρον από αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα με δέλεαρ τη ''Χρυσή Βίζα''

Αυξημένο ενδιαφέρον από αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα με δέλεαρ τη ''Χρυσή Βίζα''

"Μεγάλα πλεονεκτήματα της Ελλάδας", που μεταξύ άλλων έχουν προσελκύσει χιλιάδες αγοραστές ακινήτων από το εξωτερικό, χαρακτηρίζει την ασφάλεια και την ομορφιά της χώρας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων (ΟΜΑΣΕ), Δημήτρης Μπινιάρης, σχολιάζοντας το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται εσχάτως για αγοραπωλησίες ακινήτων στην επικράτεια από υπηκόους άλλων χωρών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Μπινιάρης έκανε λόγο για αγοραστές ιδιαίτερα από χώρες εκτός της ΕΕ, που "επιλέγουν την Ελλάδα για αγορά ακινήτων, ιδιαίτερα με βάση το πρόγραμμα Golden Visa", πρόγραμμα "που δίνει στη δυνατότητα σε πολίτες εκτός της συνθήκης Σένγκεν να αποκτήσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο και να κινούνται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σύμφωνα με τον κ. Μπινιάρη, οι αγοραστές των ακινήτων προέρχονται κυρίως από τον αραβικό κόσμο, την Κίνα και τη Ρωσία, ενώ η πρόβλεψη (σσ. για ολιγοετή άδεια παραμονής στη χώρα σε περίπτωση αγοράς ακινήτου πάνω από κάποια αξία), που με βάση τη νομοθεσία υφίσταται από το 2013, έχει προσελκύσει έως σήμερα περίπου 2.000 αγοραστές, οι οποίοι αποκτούν "κατοικίες με ελάχιστη αξία από 250.000 ευρώ και πάνω, φέρνοντας μάλιστα τα χρήματά τους στη χώρα".

Όπως τονίζει ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών, όσοι ωφελούνται από τη νομοθεσία, το κάνουν και για τις οικογένειές τους, "που αποκτούν έτσι ελεύθερη πρόσβαση στην Ευρώπη", ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Τουρκίας, οι πολίτες της οποίας έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων.

"Πρόκειται για μια χώρα που έχει αγορά, που μεγεθύνθηκε γενικότερα τα τελευταία 10 χρόνια. Την τελευταία διετία πολλοί υπήκοοι της Τουρκίας να προσπαθούν και να αγοράζουν σπίτια" σημείωσε. Οι αγοραστές στην ελληνική επικράτεια αγοράζουν τα ακίνητα για να αποκτήσουν την πρόσβαση και την κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχουν και συγκεκριμένες προτιμήσεις.

"Αναζητούν σε πρώτο χρόνο ένα παραθαλάσσιο ακίνητο, κοντά στη θάλασσα ή αν είναι εφικτό και πάνω στη θάλασσα" σημειώνει ο κ. Μπινιάρης, ενώ προτιμούν την περιοχή της Χαλκιδικής, ή αν βρεθούν στην Αθήνα, το παράλιο μέτωπο και φυσικά και τα νησιά. Σημαντικό δε παράπλευρο όφελος των εν λόγω αγοραπωλησιών είναι και η οικονομική δραστηριότητα που προκύπτει στην οικονομία του κατασκευαστικού και επισκευαστικού τομέα, καθώς -όπως επισημαίνει ο κ. Μπινιάρης- "κάποιος που θα αγοράσει το σπίτι και θα έχει τη δυνατότητα να έχει τη βίζα, θα προχωρήσει και σε κάποιες εργασίες, τόσο αυτός όσο και η οικογένεια, και έτσι έχουμε έναν κύκλο εργασιών συνολικό".

Ως θετική δε εξέλιξη ο πρόεδρος των Κτηματομεσιτών Ελλάδος κρίνει και το γεγονός πως "οι διαδικασίες (αγοράς ακινήτων από αλλοδαπούς) έχουν αρχίσει να γίνονται πιο απλές από ό,τι παλαιότερα", ακόμη και αν οι επαγγελματίες μεσίτες θα επιθυμούσαν να μειωθεί περαιτέρω η γραφειοκρατία, "που πάντως είναι πλέον αντιμετωπίσιμη".

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 12:25, 12/10/2017

B2Green Polls

ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL