Πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά από τη Volkswagen

Πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά από τη Volkswagen

Η Volkswagen ενισχύει τις δραστηριότητες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στρεφόμενη στα εμπορικά ηλεκτρικά οχήματα για αστικές περιοχές, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες του κόσμου για την ποιότητα της ατμόσφαιρας τονώνουν τη ζήτηση.

Το τμήμα Truck & Bus της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, αυτόνομα συστήματα και λογισμικό που βασίζεται στο cloud, τόνισε ο επικεφαλής της μονάδας Andreas Renschler, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Αμβούργο.

Η αμερικανική θυγατρική της Volkswagen, Navistar International, πρόκειται να υιοθετήσει κάποια από αυτά τα συστήματα, ενώ οι μάρκες MAN και Scania της αυτοκινητοβιομηχανίας θα προσφέρουν πλήρως ηλεκτρικά λεωφορεία σε ευρωπαϊκές πόλεις το 2018.

«Πιστεύουμε σε μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και καυσίμων, ανάλογα με την τοπική διαθεσιμότητα, την κοινωνική και την τοπική ζήτηση, και τις απαιτήσεις των καταναλωτών», δήλωσε ο Renschler, προσθέτοντας πως γι' αυτό τον λόγο είναι κρίσιμο οι φορείς χάραξης πολιτικής να αναπροσαρμόσουν την προσέγγισή τους σε τυχόν ρυθμιστικές μεταβολές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τοπικές αποστολές πιθανότατα θα καταγράφουν μερίδιο αγοράς άνω του 5% μέχρι το 2025, έναντι πρόβλεψης περίπου στο 25% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων έχουν μείνει πίσω στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς τα φορτία είναι πιο βαριά και τα οχήματα εξυπηρετούν ευρύτερη γκάμα βιομηχανιών, επισημαίνει το Bloomberg.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:49, 12/10/2017
Climatherm Energy 2018
Domotec & Building Green 2018
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ