Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Βουλευτή Λάρισας Μπαργιώτα Κωνσταντίνο

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Βουλευτή Λάρισας Μπαργιώτα Κωνσταντίνο

Συνάντηση με τον Βουλευτή ΛΑΡΙΣΑΣ Μπαργιώτα Κωνσταντίνο, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας με στελέχη της Εταιρείας.

Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μπαργιώτα για τη διακριτή λειτουργία της εταιρείας ως Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου από 30/12/2016, με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, με Άδεια Διανομής & Διαχείρισης Δικτύου Διανομής εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων Περιοχής Θεσσαλίας κα Καλογήρου Ε.,  παρουσίασαν στον κ. Μπαργιώτα τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  που αφορούν την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, των νέων συνδέσεων και των όγκων διανομής, την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής, των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους Καταναλωτές και τους Χρήστες Διανομής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση των Αδειών και του ρυθμιστικού πλαισίου καθώς και στην πρωτοπορία για τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της Διανομής. Επιπλέον, επισημάνθηκε η πλήρης οργανωτική και λειτουργική αυτονομία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνδυασμό με τη διασφάλιση παροχής Υπηρεσιών Διανομής κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή και άμεσο τρόπο, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των Χρηστών Διανομής.  

Ο κ. Μπαργιώτας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου (η οποία μεταφράζεται σε 6.000 συμβόλαια στην περιοχή της Θεσσαλίας έως και 31.10.2017), με σκοπό τη δυνατότητα σύνδεσης με το Δίκτυο φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερους κατοίκους και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της επέκτασης του Δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε υφιστάμενες και σε 12 νέες περιοχές στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, για την περιοχή του Βελεστίνου έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου ενώ έργα επέκτασης του δικτύου έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται στις περιοχές Τυρνάβου και Καλαμπάκας. Στην περιοχή της Ελασσόνας, οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μπαργιώτας επεσήμανε την σταθερή πολυετή παρουσία της Εταιρείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και σχολίασε ότι ως γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η επέκταση του δικτύου δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, με την υπόσχεση αμφοτέρων να επιβεβαιώνει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας στο μέλλον.

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

B2Green
By B2Green.gr 09:30, 07/11/2017

Ariston
Calda Energy - Aermec
Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL