Απογειώνεται η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Απογειώνεται η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η ανάπτυξη της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου μέχρι το 2025 θα είναι η ισχυρότερη που παρατηρείται από οποιαδήποτε χώρα, καθιστώντας την "αδιαμφισβήτητο" ηγέτη, μεταξύ των παγκόσμιων παραγωγών, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις που επέτρεψαν την ευημερία της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, θα οδηγήσουν σε αύξηση της τάξης των 8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, μεταξύ του 2010 και του 2025, ξεπερνώντας τα ποσοστά ανάπτυξης οποιουδήποτε άλλου έθνους.

"Οι ΗΠΑ θα γίνουν ο αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος ηγέτης πετρελαίου και φυσικού αερίου για τις επόμενες δεκαετίες", δήλωσε ο Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (IEA). Η χώρα αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 80% της αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς, κατά την ίδια περίοδο.

Σε ένα «μοντέλο χαμηλών τιμών πετρελαίου», στο οποίο οι τιμές παραμένουν στα σημερινά επίπεδα, η αμερικανική παραγωγή ακατέργαστου πετρελαίου θα διατηρούσε τα σημερινά επίπεδα ανάπτυξης και ο κόσμος θα έμπαινε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό. Σε αυτό το σενάριο οι τιμές θα παραμείνουν μεταξύ $50- $70 το βαρέλι μέχρι το 2040, σύμφωνα με την IEA.

Οι παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες θα αυξηθούν πιο αργά από ό,τι στο παρελθόν, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυξημένης αποτελεσματικότητας, παράλληλα με τα καθαρότερα καύσιμα. Αλλά η ζήτηση αναμένεται να επεκταθεί κατά 30% από σήμερα μέχρι και το 2040 - ισοδύναμο με την προσθήκη μιας άλλης Κίνας και Ινδίας στη σημερινή παγκόσμια ζήτηση.

Μεγάλο μέρος αυτής της νέας ζήτησης θα καλυφθεί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες θα συμβάλλουν στο 40% της αύξησης της ζήτησης πρωτογενούς ενέργειας έως το 2040. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ηλιακή και αιολική ενέργεια, θα καλύψουν τα δύο τρίτα των παγκόσμιων επενδύσεων σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αφού θα γίνουν, για πολλές χώρες, η φθηνότερη πηγή νέας παραγωγής, δηλώνει η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας.

Ένα άλλο θέμα που παρουσιάζει η Υπηρεσία, είναι η ραγδαία αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, τις επόμενες δεκαετίες, γεγονός που οφείλεται στη διεύρυνση της χρήσης οικιακών συσκευών από τις αναπτυσσόμενες μεσαίες τάξεις, στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και στη σταδιακή ηλεκτροδότηση των μεταφορών.

euro2day.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 16:50, 14/11/2017

Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL