''Η ΔΕΗ είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει''

''Η ΔΕΗ είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει''

«Η ΔΕΗ είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΗ, Γιώργος Ανδριώτης, μιλώντας στο αναπτυξιακό-επενδυτικό φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας-Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα» το οποίο διεξάγεται την Τρίτη στο ξενοδοχείο Divani Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A - Energy. Απαντώντας στις επικρίσεις του τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ, κ. Σκρέκα ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι με την ακολουθούμενη στρατηγική η ΔΕΗ οδηγείται σε κατάρρευση, ο κ. Ανδριώτης σημείωσε ότι η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ έπεσε ακολουθώντας τη γενικότερη πορεία του Χρηματιστηρίου. «Δείτε τι συμβαίνει με τις τραπεζικές μετοχές», ανέφερε και τόνισε ότι η ΔΕΗ έχει ισχυρά χαρτιά και θα αντέξει στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων καθώς. «Η ΔΕΗ δεν είναι δημόσιο» τόνισε αναφέροντας ότι λειτουργεί με όρους ιδιωτικής επιχείρησης και με αυτό τον τρόπο θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται. Επεσήμανε ότι «στον ελεύθερο ανταγωνισμό με ίσους όρους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Το πρόβλημα είναι όταν μας αναγκάζουν να μπούμε στο ρινγκ με δεμένα τα χέρια και π.χ να δίνουμε μεγάλες ποσότητες κάτω του κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τους ανταγωνιστές», συμπλήρωσε εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίθεση της διοίκησης στον τρόπο διεξαγωγής των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

Ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στην πορεία της επιχείρησης σημείωσε ότι το σχέδιο της επιχείρησης αν δεν την οδηγεί σε κατάρρευση την οδηγεί σίγουρα σε πολύ δύσκολο δρόμο. «Ο κ. Ανδριώτης αναφέροντας ότι τα ΝΟΜΕ κάνουν κακό και ότι κάποιος έχει επιβάλει να μειωθεί το μερίδιο στο 50% επιβεβαιώνει και ο ίδιος ότι το σχέδιο βάζει τη ΔΕΗ σε πολύ δύσκολο δρόμο».

Βερροιόπουλος: Η ΔΕΗ θα μπορεί να είναι απολύτως υγιής

Στην επικείμενη πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας-Ορυκτών Πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος. Όπως ανέφερε:

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι όταν βλέπουμε τη ΔΕΗ να κάνει προσπάθειες να μπει και σε άλλους τομείς με έργα ΑΠΕ που είχε μείνει πίσω και να προχωράει πρωτοβουλίες για την ενεργειακή εξοικονόμηση. Και για τα άλλα θέματα πιστεύουμε ότι στο τέλος της ημέρας η ΔΕΗ και με 50% στην προμήθεια και την παραγωγή θα μπορεί να είναι μια απολύτως υγιής επιχείρηση αρκεί να βοηθηθεί και σε άλλα πράγματα (όπως π.χ με τα χρωστούμενα των ΥΚΩ κλπ)».

Πένη Χαλάτση

insider.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 20:08, 14/11/2017

Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL