Ρύθμιση με 120 δόσεις για δικηγόρους - μηχανικούς

Ρύθμιση με 120 δόσεις για δικηγόρους - μηχανικούς

Πριν από το τέλος του χρόνου θα υπογραφεί η απόφαση για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, που θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (μηχανικοί, δικηγόροι και αγρότες), ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής τους.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, στη ρύθμιση θα ενταχθούν και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. εμπορικές επιχειρήσεις) που είτε έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ είτε τα χρέη τους είναι κατά 85% προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το σχέδιο της ρύθμισης θα προβλέπει πως για την ένταξη ενός οφειλέτη θα πρέπει να προηγηθεί ένας μικρός έλεγχος βιωσιμότητας, κατά τον οποίο ο λόγος του συνολικού χρέους προς τα έσοδά του θα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος με 8.

«Κούρεμα»

Η υπουργός επανέλαβε πως οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις με σημαντικό «κούρεμα» των προσαυξήσεων και τόκων.

Στο μεταξύ, είναι έτοιμες και θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες οι ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του τέως ΟΕΚ που θα περιλαμβάνουν ακόμη και «κούρεμα» της βασικής οφειλής, αν έχει πληρωθεί ένα σημαντικό μέρος του ποσού. Τέλος, σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε πως θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες αφότου κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων. Μέχρι στιγμή στο koinonikomerisma.gr έχουν υποβληθεί 1.402.851 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εγκριθεί 604.389, με μέσο δικαιούμενο ποσό μερίσματος τα 574,56 ευρώ.

Δεν εγκρίθηκαν 280.709 αιτήσεις, ενώ σε εκκρεμότητα έγκρισης βρίσκονται ακόμη 344.899 αιτήσεις, λόγω αναμονής συναίνεσης ή λόγω έλλειψης στοιχείων που συνιστούν κριτήρια υπαγωγής ή όχι στο μέρισμα.

dimokratianews.gr

B2Green
By B2Green.gr 19:30, 30/11/2017

B2Green Polls

ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL