Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για την τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για την τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης

Στο θέμα των έργων, για τη β φάση της επέκτασης του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στάθηκε με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Βασικά σημεία της ομιλίας του:

«Το έργο είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, απεντάχθηκε όμως το 2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί τα κονδύλια του προγράμματος απορροφήθηκαν από έργα σε άλλες περιοχές.

Έχω καταθέσει για το έργο αυτό πολλές ερωτήσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Στις απαντήσεις σας, έχετε συμφωνήσει μαζί μου για τη σημασία του έργου και έχετε δεσμευθεί πως το έργο θα εντασσόταν στο Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. στις αρχές του 2017.

Η σημασία του έργου δεν έγκειται μόνο στη μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, αλλά και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας ενόψει της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της μετάβασης της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή, και την αναβάθμιση του αγροτικού και βιομηχανικού τομέα.

Το 2017 τελειώνει, οι κάτοικοι περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις: πότε θα ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή του»;

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ.Χαρίτσης, ανέφερε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018 και η Κυβέρνηση περιμένει πως θα εγκριθούν από τις υπηρεσίες της Κομισιόν επιπλέον κονδύλια ύψους 1 δις ευρώ για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μόλις εγκριθούν τα κονδύλια αυτά, θα αυξηθεί η χρηματοδότηση του σχετικού άξονα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ώστε να ενταχθεί και η Μεγαλόπολη και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς».

Θέλω προσφορά για θέρμανση!

B2Green
By B2Green.gr 18:31, 04/12/2017

Ariston
Calda Energy - Aermec
Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL