Την επόμενη Τετάρτη η απόφαση του ΣτΕ για πλειστηριασμούς

Την επόμενη Τετάρτη η απόφαση του ΣτΕ για πλειστηριασμούς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί το θέμα των πλειστηριασμών, η διενέργεια των οποίων ξεκίνησε και πάλι μετά την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς για αναστολή της αποχής που αρχικά είχαν κηρύξει οι συμβολαιογράφοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Το ζήτημα θα κριθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ύστερα από προσφυγή της συμβολαιογράφου Λαυρίου Ελένης Καραγεωργοπούλου, η οποία ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει», αφενός, η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου στις 27 Νοεμβρίου του 2017 και, αφετέρου, η αναστολή και η ακύρωσή της.

Χθες, οι συνήγοροι της συμβολαιογράφου Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κωνσταντίνος Ζηκογιάννης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου, ο οποίος επί του παρόντος δεν προτίθεται να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών. Ως προς την αίτηση αναστολής, απόφαση επ' αυτής αναμένεται να εκδοθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής των επόμενων προγραμματισμένων πλειστηριασμών.

Στην προσφυγή της, η κ. Καραγεωργοπούλου προσβάλλει τη νομιμότητα της γενικής συνέλευσης που αποφάσισε την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων, επισημαίνοντας ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια ώρα απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών και ειδικά των ασθενέστερων. Η προσφεύγουσα μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Ρούσκα, υποστηρίζοντας ότι μεθόδευσε τη διεξαγωγή της τελευταίας, άκυρης όπως υποστηρίζει, έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Χθες πάντως δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί, καθώς δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή τους, λόγω έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένες ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, συλλογικότητες, μέλη της ΛΑΕ και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» πήγαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Την απόφαση για αναστολή των προγραμματισμένων για χθες πλειστηριασμών έλαβε το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα και δεν συνδέεται με τη γενικότερη στάση τους για τους πλειστηριασμούς. Χθες, πάντως, δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε οι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς κατατέθηκε αίτηση ανακοπής για τη διόρθωση της τιμής της πρώτης προσφοράς.

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

kathimerini.gr

 

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 11:07, 07/12/2017

ΚΑΠΕ Enerfund
PV Market & Tender Mission Greece

Renpower Greece 2018
Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL