Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»

B2Green avatar
14:14, 07/12/2017
Business > Green Business > Νέα

Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»

Civiltech

Με την μέγιστη ποινή που προβλεπόταν καταδικάστηκε ο Oliver Schmidt, πρώην στέλεχος της VW στις HΠΑ o οποίος κατηγορείτο για συνωμοσία και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Detroit το οποίο εξέδωσε την απόφαση, ο Oliver Schmidt θα εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και θα κληθεί να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων καθώς, όντας υπεύθυνος για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW, συνέβαλε στην απόκρυψη στοιχείων που κατέστησαν εφικτή την παραποίηση των εκπομπών ρύπων εκ μέρους της VW, και δεν συνεργάστηκε επαρκώς με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 48χρονος Shcmidt είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο καθώς, προσπάθησε να διαφύγει στη Γερμανία μετά από οικογενειακές διακοπές στη Florida και κρίθηκε προφυλακιστέος τον Μάρτιο. Είχε δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν δηλώνοντας ότι οι πράξεις του ήταν καθ' υπαγόρευση υψηλόβαθμων στελεχών του γερμανικού ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o Oliver Schmidt είναι το δεύτερο πρώην στέλεχος τoυ ομίλου που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το «Dieselgate» καθώς, τον Αύγουστο καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκισης ο James Liang, μηχανικός του γερμανικού ομίλου ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορητήριο συνέβαλε ενεργά στην δημιουργία του επίμαχου λογισμικού με την πρόθεση παραπλάνησης των αμερικανικών αρχών.

Ο λόγος που η ποινή του James Liang είναι σημαντικά μικρότερη από του Oliver Schmidt είναι ότι δέχτηκε να συνεργαστεί νωρίτερα με τις αμερικανικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, όπως επεσήμανε ο δικαστής Sean Cox ο οποίος εκδίκασε και τις δύο υποθέσεις, η ποινή του James Liang είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε ζητηθεί από την κατηγορούσα αρχή καθώς «γνώριζε ότι θα εκδίκαζε και την υπόθεση του Schmidt.

Συνολικά οκτώ στελέχη του ομίλου VW αντιμετωπίζουν κατηγορίες στις ΗΠΑ σε σχέση με το σκάνδαλο Dieselgate.

tovima.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 14:14, 07/12/2017

Verde.Tec 2019
Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL