Κλιματική συμφωνία Καναδά - Κίνας

Κλιματική συμφωνία Καναδά - Κίνας

Οι πρωθυπουργοί της Κίνας και του Καναδά ανακοίνωσαν στενότερη συνεργασία για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των αγορών άνθρακα.

Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στο Πεκίνο, ο Τζάστιν Τρουντώ του Καναδά και ο Λι Κετσιάνγκ της Κίνας εξέδωσαν κοινή δήλωση που ενισχύει τη δέσμευσή τους στη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η δήλωση αναφέρει ότι η συμφωνία δεν επιδέχεται επαναδιαπραγμάτευσης, στέλνοντας μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να καθιερώσουν υπουργικό διάλογο σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ώστε να συνεργαστούν για την ανάπτυξη των αγορών άνθρακα. Ο Καναδάς έχει καθορίσει μια εθνική τιμή άνθρακα, ενώ η Κίνα σκοπεύει να θεσπίσει ένα εθνικό σύστημα εμπορίας εκπομπών, αυξάνοντας το ενδεχόμενο διεθνούς εμπορίου με πιστώσεις άνθρακα.

Η στενότερη συνεργασία στις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα αποτέλεσε ένα άλλο σημείο συζήτησης μεταξύ των δύο αξιωματούχων. Ο Καναδάς και η ΕΕ υποστηρίζουν θερμά τη δράση για το κλίμα σε αυτές τις συναντήσεις, ενώ η Κίνα έχει εμφανιστεί πιο επιφυλακτική.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθοριστική για το προοδευτικό εμπορικό μας πρόγραμμα και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, ώστε να παρέχουν καινοτόμες λύσεις για καθαρό αέρα, νερό και έδαφος, και στη συνέχεια καλές θέσεις εργασίας και ευημερία και στις δύο χώρες», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος του Καναδά, Κάθριν Μακένα.

Οι Τρουντώ και Λι τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας για την ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας, υποσχόμενοι επίσης να προωθήσουν «την ανάπτυξη αειφόρου ενέργειας και πόρων».

Τον προηγούμενο μήνα, ο Καναδάς έστειλε την πρώτη αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα, γεγονός μεγάλης σημασίας σε μια εποχή που η ζήτηση της Κίνας για φυσικό αέριο αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.

naftemporiki.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:33, 07/12/2017

B2Green Polls

ΚΑΠΕ Enerfund
11th International Scientific Conference on Energy and Climate Change
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL