Ο δήμος Ν. Υόρκης μηνύει τις μεγάλες πετρελαϊκές για τη ρύπανση του περιβάλλοντος

Ο δήμος Ν. Υόρκης μηνύει τις μεγάλες πετρελαϊκές για τη ρύπανση του περιβάλλοντος

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κατέθεσε μήνυση εναντίον των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, με την κατηγορία ότι συνέβαλαν στην κλιματική αλλαγή και παραπλάνησαν σκόπιμα το κοινό για να προστατεύσουν τα κέρδη τους, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες. Η διοίκηση ντε Μπλάζιο σχεδιάζει επίσης να αποσύρει επενδύσεις ορυκτών καυσίμων ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μήνυση ονομάζει συγκεκριμένα τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων BP, Chevron, ConocoPhillips, Exxon Mobil και Royal Dutch Shell. Όπως αναφέρει η New York Post, οι πέντε εταιρείες συνέβαλαν το 11% της παγκόσμιας ρύπανσης από άνθρακα και μεθάνιο από την έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης έως σήμερα.

Τόσο η Exxon όσο και η Chevron έβγαλαν ανακοινώσεις εναντίον της αγωγής, με τον εκπρόσωπο της Chevron, Μπρέιντεν Ρένταλ, να δηλώνει ότι αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα και απαιτεί παγκόσμια συμμετοχή και δράσεις. Οι αγωγές αυτού του είδους, που κατατέθηκαν εναντίον μιας βιομηχανίας που παρέχει προϊόντα στα οποία βασίζεται η οικονομία και η καθημερινή μας ζωή, δεν αποτελούν βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε με τη σειρά του ο Σκοτ Σιλβέστρι της Exxon Mobil.

Η μήνυση διεκδικεί αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πέντε εταιρείες, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έρευνα, την ανάπτυξη και τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την προστασία της πόλης από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αυτές οι βελτιώσεις στη Νέα Υόρκη θα περιλαμβάνουν «φυσική υποδομή, όπως παράκτια έργα προστασίας και αναβαθμισμένη υποδομή ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και εκστρατείες δημόσιας υγείας», αναφέρει η αγωγή.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης σχέδια για την αναδιανομή των επενδύσεων των συνταξιοδοτικών ταμείων της πόλης από επενδύσεις ορυκτών καυσίμων σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Μέσα σε πέντε χρόνια, περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια θα αναδιανεμηθούν σε άλλες επενδύσεις, από τα συνταξιοδοτικά ταμεία της πόλης, ύψους 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 19:26, 11/01/2018
EcoMechanica
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018
ASHRAE - Energy In Buildings 2018

PV Market & Tender Mission Greece

Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL