162 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για να «τρέξουν» δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο

162 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για να «τρέξουν» δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο

Civiltech

Εκτός ΑΣΕΠ με τροπολογία που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά την "επιχείρηση" προσλήψεων 162 δασολόγων και διαφόρων επιστημόνων η ΕΚΧΑ, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την μετατροπή της σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι και υλοποιείται σήμερα, η ΕΚΧΑ αποκτά την δυνατότητα να προσλαμβάνει εκτός ΑΣΕΠ προσωπικό με συμβάσεις έργου (αγρονόμους, τοπογράφους-μηχανικούς, δασολόγους, μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού, οικονομολόγους κ.α), προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό λόγω της κύρωσης των δασικών χαρτών αλλά και της νέας γενιάς κτηματογράφησης (ΚΤΗΜΑ 16).

Στο πλαίσιο αυτό μέσα στο Δεκέμβριο υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Γεροβασίλη, με την οποία καθορίζονται τα προσόντα 62 ατόμων που θα προσληφθούν από την ΕΚΧΑ με τριετείς συμβάσεις και θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της κτηματογράφησης της χώρας. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μία αντίστοιχη απόφαση για την πρόσληψη 70 γεωτεχνικών με ειδικότητα δασολόγου και 30 δασοπόνων με 8μηνων συμβάσεων για την στελέχωση των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Οι 100 νέες προσλήψεις, που προβλέπεται ότι θα επιβλέψει (άγνωστο πως) το ΑΣΕΠ, θα υποστηρίξουν «το έργο της εκτέλεσης εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συμπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών μέχρι το στάδιο της κύρωσής τους». Μέχρι σήμερα, από τους δασικούς χάρτες έχει κυρωθεί μερικώς το 31,3% της ελληνικής επικράτειας για την οποία αναρτήθηκαν οι δασικές χάρτες εντός του 2017. Έχει ξεκινήσει η β΄φάση της ανάρτησης των δασικών χαρτών που αφορά το 17% της χώρας και τρέχει από τα τέλη Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει δύο φάσεις: μερική κύρωση για το 9% της έκτασης ως τον Ιούλιο του 2018 (α΄φάση) και ολική Ιανουάριο ή Μάρτιο του 2019. Για την β΄ φάση που αφορά το 8% της έκτασης προβλέπει ανάρτηση από τον Γενάρη έως τον Ιούνιο του 2018.

Για το κτηματολόγιο, η ΕΚΧΑ μπαίνει στην κρισιμότερη φάση του. Μέσα στις γιορτές υπογράφτηκαν οι 27 από τις 32 συμβάσεις κτηματογράφησης. Σε εκκρεμότητα παραμένουν πέντε συμβάσεις, μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ για την τύχη τους, λόγω προσφυγών. Η νέα γενιά κτηματογράφησης είναι προ το πυλών. Μέχρι σήμερα η ΕΚΧΑ, υποστήριζε ότι ένας από τους κυριότερους λόγους των καθυστερήσεων στην ανάθεση των μελετών ήταν η έλλειψη επιβλεπόντων μηχανικών.

της Μαριάννας Τζάννε

newmoney.gr

B2Green
By B2Green.gr 10:05, 12/01/2018
Calda Energy - Aermec
ΚΑΠΕ Enerfund
PASSIEXPO2018
ASHRAE - Energy In Buildings 2018

PV Market & Tender Mission Greece

Via Expo
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL